The hunting party av Lucy Foley

 

 
Det känns som om alla läste denna under den aktuella perioden då den utspelar sig, nämligen kring jul och nyår. Jag var lite senare ut, men till slut så! Det är dock ingen mys-jul-mellandags-bok på det viset, så jag skulle säga att den passar ganska bra när som helst. 
 
Vi följer ett kompisgäng som bestämt sig för att fira nyår i en hyrd stuga i Skottland. På plats finns även föreståndaren och en hantverkare som arbetar på anläggningen – annars är det folktomt, förutom ett par andra gäster. Visst börjar det bra, men det finns många dolda konflikter i det förflutna och när alkohol och stressen med att bo nära inpå varandra briserar både det ena och det andra. På nyårsdagen hittas en av gästerna död – och eftersom antalet personer på plats är så få och anläggningen blivit insnöad måste det vara en av de andra som är förövaren. Pusseldeckare, alltså! Det gillar jag. 
 
Jag gillar även greppet att vi som läsare får vänta ett bra tag på att ens få reda på vem som är offret. Det blir extra spännande då, för det är inte bara mördaren som är ett mysterium. 
 
Absolut läsvärt och absolut spännande. Välskrivet, brittiskt, bra. 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s