Höga berg och djupa dalar

 
 
Nog fick jag semla på fettisdagen allt! Bestämde även att islattesäsongen var igång (eftersom jag kom direkt till kaféet från gymmet). Sedan dess har det givetvis varit minusgrader och snöat, men det väljer jag att inte låtsas om. 
 
 
Åsa Arpings föreläsning om Onkel Toms stuga var väldigt bra! Jag hade hunnit läsa halva boken kvällen innan och blev absolut sugen på mer. Dessa föreläsningar görs av Textival i samarbete med Göteborgs Universitet, så det är ”riktiga” universitetsföreläsningar som följs av seminarium för de som går kursen. 
 
 
Var djupt insnöad på pico de gallo ett tag och gjorde en underbar sallad baserad på de smakerna ihop med avokado. Can’t get enough! 
 
 
Sedan gjorde jag en ansiktsmask med kol i som jag aldrig gör om. Fanskapet ville inte lossna! Jag fick skrapa med naglarna och en nagelborste och till slut en våt handduk, gräsligt. Usch! 
 
 
En kväll lagade vi dragonkyckling med gröna bönor, mandelfyllda oliver och basmatiris. Jättegott! 
 
 
Att hälsas av tête-à-tête-påskliljor till frukost gör alla mornar bättre ❤ 
 
 
Lade äntligen vantarna på denna i förra veckan! Har inte ens hunnit börja men det kommer… 
 
 
Vann på Primetime för första gången 😉 
 
 
Och lagade pasta al limone, vilket jag aldrig gjort förut men det var så himla gott! 
 
 
 
Sallad och maräng på Internationella Kvinnodagen, innan bio: 
 
 
Mycket bra, väldigt intressant – jag måste läsa Moa. 
 
 
Lördag! Som sagt – man kan vänja sig vid detta utan större bekymmer…! 
 
 
Jag köpte Love Hearts på The English Shop på fredagen ❤ 
 
 

 
Det var tomatsåsens dag i lördags och jag tackar sällan nej till att laga långkokt tomatsås…! 
 
 
Hittade även maltvinäger på The English Shop, så det var liksom ingen diskussion om att vi var tvungna att ha rejäla pommes frites till middagen…
 
 
…som var vildsvinsbiffar! Det var fantastiskt gott faktiskt. 
 
 
Till kvällen och mellofinalen, som jag faktiskt inte kunde motstå att se på eftersom jag verkligen hoppades på Arvingarna… det gick ju sådär 😉 
 
 
Tog mina nya tights på en morgontur till Friskis på söndagen men var inte i form (hade inte ätit ordentlig frukost) så det blev några minuter på crosstrainern och 3 km på bandet bara. Ibland får man lyssna på kroppen med, det var veckans fjärde pass ändå. Men tightsen är gräsligt sköna! Och rätt snygga faktiskt. 
 
 
Oklar post-it i busskuren. Rumpa? Tuttar? Ett oskyldigt W? Vem vet. Ni ser att det ligger ett par där i körbanan också men jag klev inte ut och kollade… 
 
 
Fick frukost hos J. Blåbärspuffar i müslin! 
 
 
Lila tulpaner som jag köpte på lördagen. Så ofantligt fina! 
 
 
Lunch! Tonfisksallad med citronvinägrett. Älskar tonfisk! 
 
 
Och min kvällsmat – halvtinad mango och hallon med kokoskvarg. 
 
 
Proustcirkel i måndags, med hemgjord apelsinsaft! Cirkelledaren är så himla ambitiös och skön. 
 
 
Tisdag, på väg till lunchträning. #färgförfan ❤ 
 
 
Men såhär blek EFTER träning? Jag vet inte… 😉 Mycket bra pass, men kom tillbaks till jobbet till mail från researrangör som har ställt in ”vår” avgång till Holland. SUCK! Det är inte så lätt för J att få ledigt hur som helst som det är för mig, så det blev några jobbiga dagar efter detta, får jag säga. Jag är en planeringsjunkie och detta var gräsligt. Känner dessutom att jag verkligen behöver ledigt och luftombyte, så det var tungt. Men det ordnar sig, ska ni se 😉 
 
 
Men levlade upp till 40 tack vare äggsynk med enligt O
 
 
En riktigt god caesarsallad på Henriksberg inför quiz med fyra herrar… 
 
 
…som vi vann! Delvis för att jag gjorde en otrolig gissning på folkmängden i Göteborgs kommun på nyårsafton 😀 Det var otroligt kul, precis vad jag behövde den dagen. 
 
 
I onsdags slutade jag lite tidigare för jag hade en helt otroligt tät eftermiddag och kväll planerad. Först Titanic – the Exhibition med Sofia. Intressant! Lite tungt och lite tillrättalagt, men väldigt bra. 
 
 
Därefter snabb befordran till Stadsbiblioteket för Internationell Författarscen med Yoko Tawada och Aris Fioretos, följt av Cry-Baby på Bio Roy! Så otroligt kul att se den igen, har sett den miljoner gånger men nu var det många herrans år sedan sist. 
 
 
Men var är RENEN? 
 
 

 
 
Igår jobbade jag hemifrån för jag skulle vaccinera mig på eftermiddagen. Mitt hemmakontor har bästa frukosten alltså. 
 
 
 
Läste lite poesi under fikarast och lunch. 
 
 
Och lite mer på biblioteket eftersom jag var på torget en timme innan jag behövde… 
 
 
 
Bam! Känns bra. Enklaste vaccinationen jag har varit med om får jag säga. 
 
 
Johannes och jag åt en semla på eftermiddagen innan han skulle iväg till jobbet, så jag gjorde en ganska lätt middag. Stekte vaxbönor och gröna bönor i citronolja, kryddade med citronpeppar och avslutade med citronbalsamico. En bit stekt lax till! Fint som snus. Och strax efter detta löste sig hela Hollandskalaset medelst att vi får resa en dag tidigare och J fick ledigt, så det var ju som en sten från mina skuldror! 
 
Idag är det fredag! Jag var på Friskis på lunchen och vi har haft GDPR-utbildning på eftermiddagen så dagen har flugit förbi. Ikväll blir det hela veckans avsnitt av Alla mot alla, hoppas jag, och tacos!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s