Bilduppdatering från nyårsafton och framåt

 
På väg till Masthuggskyrkan på nyårsafton gjorde vi en avstickare in i Arkaden och fick syn på denna Mont Blanc-penna. Kostar över 10000:-. HUR nervös hade man inte varit med en sådan penna? Gode tid, och jag är försiktig med mina Ballograf…
 
 
Det är högt, det där Masthuggsberget. Om det heter så? Vissa verkar vilja ha det till att det är Stigberget, men jag vet inte. Högt är det, i alla fall! 
 
 
 
 
 
 
Fantastiskt fin konsert, med såväl sång och musik – och en theremin! Riktigt fräsigt. 
 
 
Det var rätt så dimmigt och jag klättrade inte ut i gräset, men lite fyrverkerier hördes och syntes ändå 🙂 
 
 
 
Efter fyrverkerierna kunde den som ville gå tillbaka in i kyrkan, för en liten predikan av bäste Lars Gårdfeldt, och en välsignelse på vägen också. Riktigt stämningsfullt! Det var roligt att göra något lite annorlunda. Jag bryr mig egentligen inte så mycket om nyårsafton, men denna blev alldeles perfekt. 
 
 
Om det var välsignelsen som gjorde att jag klarade att klyva min första hummer ska jag låta vara osagt, men det gjorde jag, med alla tio fingrar i behåll! 
 
 
Gratinerade med citron- och ört- och vitlökssmör och åt med baguette. Fantastiskt! 
 
 
Jag lyckades även göra mitt livs första rödvinssås, absolut inte enligt konstens regler, men god var den! Och resten också – pepparbiff, potatisgratäng och sparris. 
 
 
J gjorde en fantastisk vit choklad-pannacotta, som serverades med färska hallon och krossade Mariannekarameller. Richard Juhlins alkoholfria mousserande och Jacob’s Creeks alkoholfria rödvin till maten, mycket gott, särskilt Juhlin. Otroligt gott. 
 
 
Skål! 
 
 
 
 
 
 
 
 
Jag köpte massor av tomtebloss och det visade sig att en gurka – agurk – var en bra uppskjutningsplats… 😀 Sedan såg vi faktiskt helt otroliga fyrverkerier från balkongen, precis när vi tänkte gå in. Det lönar sig att ha balkong mot de rikas tillhåll! 
 
 
En nyårsbukett ❤ 
 
 
På nyårsdagen bjöd Anna in till födelsedagshäng. Jättemysigt och jättegott – och så tomt ute! 
 
 
Lost in translation – en gammal favorit. Kan inte tro att det är femton år sedan den kom! 
 
 
På juldagen gjorde jag något extremt roligt (enligt mig själv) och beställde Silversälen, simmärket, eftersom det är så otroligt gulligt. Kontrollerade givetvis att vi båda besitter kunskaperna som krävs 😉 
 
 
Drack min första kombucha! Gott. Men så dyrt, helt sjukt. 
 
 
Lunch på Adams Café den 2:e, som egentligen var vardag men jag hade semester mellan nyår och trettonhelgen 🙂 
 
 
Kaffe i ”vårsolen” ja. 
 
 
Började på en mössa till J, som faktiskt blev klar dagen därpå. 
 
 
Supper of champions! 
 
 
 
 
Mössa! Utan mönster, men med hyfsad erfarenhet av enkla dito. Den passade 🙂 
 
 

På fredagen var det dags för Universeum med J och Y-L! Jag har aldrig varit där men har velat gå länge, så det var ju fantastiskt kul. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
En odödlig klassiker! Den håller än, vill jag säga. 
 
 
På Trettondagsafton såg vi på – Trettondagsafton. 
 
 
Och tog en promenad. 
 
 
Och drack kaffe. 
 
 
Och spelade spel 🙂 
 
 
På trettondagen bröt våren lös… 
 
 
…och min hiss försökte avpynta sig själv. 
 
 
Såg denna på Bio Roy, så fantastiskt fint men med många udda vinklar och fokus. 
 
 
Bokcirkel om Jerker Virdborgs Mannen på Trinisla översågs av denna fyr, som förvisso hör hemma på Hönö men det är åtminstone rätt kust. 
 
 
J lagade köttfärssås enligt Tomas Tengby och den var helt fantastisk! Drömmer fortfarande om den. 
 
 
Första dagen på jobbet efter ledigheten och jag hittar en banan med fläcktyfus. 
 
 
Det var grått. Så grått, så grått. 
 
 
Vilket förstås kan piggas upp med färska bär och naturell yoghurt till kvällsmat ❤ 
 
 
Härligt att matcha hudfärg med halsduk och hörlurar. Göteborg levererar. 
 
 
Favorit i repris. 
 
 
Hej hej! 
 
 
 
Efter att ha letat efter en lavendeldoft som inte luktar damm eller äckligt hittade jag detta superkäcka stift på Flying Tiger. De har bannemig allt! Det doftar så gott. Alldeles lagom. 
 
 
Boksnack med bokbubblarna i onsdags. Vi pratade om Bränn alla mina brev och alla tyckte mycket om. 
 
 
Detta! Vilken morgon! 
 
 
Lunch med Stina hos fantastiska vietnamesen på Kvilletorget i torsdags. Hon hade bokat in lunch med mig men glömt bjuda in just mig, men det löste sig ändå 😉 Jag vill lära mig göra egen phò, det är ett projekt nu. 
 
 
Här döptes jag, för ett antal år sedan, i Brämaregårdens kyrka som då bara var ett kapell men nu har uppgraderats. 
 
 
Lagade någon kycklingrätt med balsamsås i torsdags vilket var väldigt gott men inte så fotogeniskt. Tillbehöret, dock! Så gott och vackert med färgglad mat. 
 
 
Jag har fått en enhörningspenna! Njuter mycket av att signera saker med den ❤ 
 
 
Hittade en överbliven skumraket i fredags, som sägs vara ”snabb”. Minsann. 
 
 
Så vackert det är. 
 
 
AW-fika med Line i fredags eftermiddag ledde till ett besök på Adlibris och värvning av ännu en stickerska här i världen! Mycket stolt. 
 
 
Tidigt till sängs med bästa Liv Strömquist i fredags. 
 
 
Lördag morgon. Ja, jag gillar himlar! 
 
 
Tjena bönan. 
 
 
På Spåret! 
 
 
Sedan ett samtal på Stadsbiblioteket inför stor publik – varför de inte använder hörsalen är ett otroligt mysterium – om konstruktionen av hemmafrurollen med Kristina Sandberg och Petra Hultman. 
 
 
 
Följt av en visning på Göteborgs Konsthall. Detta är del av Petra Hultmans bidrag till utställningen, som tyvärr stängde i söndags – hennes farmors handarbeten. Hennes farfars många nyckelskåp som han tillverkade i parti och minut i garaget fanns också med, och hopklipp av husmorsfilmer från förr. 
 
 
Middag – stekt gnocchi med svamp och broccoli. Lite kallrökt skinka och parmesan. Så gott. Ultimat snabbmat egentligen, det tar tio minuter. 
 
 
På kvällen satte jag igång Derry Girls – och slutade inte förrän jag hade sett hela första säsongen. Visserligen bara sex avsnitt på knappa halvtimmen var, men det är inte likt mig. Hade tänkt bli klar med min tubhalsduk, men det blev jag inte riktigt – dock såg jag första avsnittet av The Fall som många tipsat om. Det är den där årstiden… tack gud för Netflix. 
 
 
Ja, och TV, får man väl säga. Jag tror inte att jag har sett på vanlig TV sedan fotbolls-VM så då blev jag tvungen att ha på SVT1 i en timme för att få tillbaks mina kanaler. Resultat: Vinterstudion. Gäsp. Nu har jag hamnat i trubbel hos Stina och Jacob då jag skrev på Instagram att längd är tråkigt och skidskytte obegripligt, så jag har lovat skärpa mig lite… 😉 
 
Tinade björnbär inför finfrukost med J mellan arbetspass ❤ 
 
 
HUR GOTT? Exakt. Granola med dadlar och kardemumma och naturell yoghurt. 
 
 
Jag köper ofta en krukväxt när jag har storstädat och igår blev det en ny fredskalla. 
 
 
Stickade äntligen klart den välsignade tubhalsduken framför några avsnitt av – ypperliga – Sex Education på Netflix. Det är ju mysigt att sitta inne ibland också, det är det…! 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s