Ett sista bilduppsamlingsheat innan 2018 ringer ut…

Lite mer än halva julledigheten har gått och jag har inte suttit vid datorn speciellt mycket. Försökt att röja undan alla boktexter, visserligen, men annars har det varit så lugnt och skönt så. Jag har semester hela denna veckan, så det är fortfarande många lediga dagar kvar. Underbart, förstås! 
 
Här kommer lite bilder, sedan sist, vilket är ett tag… pust! 
 
 
Jag måste visa dekoren på lunchrestaurangen (Sweet and Sour) där vi var min sista arbetsdag före jul. De har otroligt god mat och lokalen ser ut som ett koreanskt bröllop, helt fantastiskt i en ganska bambaliknande matsal! Love it. Gå dit om du har vägarna förbi Lindholmen! 
 
 
Färdig med jobb för i år, hurra! 
 
 
En vända på Stadsbiblioteket för att lämna tillbaks en bok och hämta en annan. Mys! 
 
 
 
Jag älskade Vita tigern av Christin Ljungqvist och köpte den till J:s dotter i julklapp och kunde inte låta bli att bläddra lite när jag skulle slå in den. Så fina teckningar! Men är det verkligen möjligt att jag har glömt att skriva om den på bloggen? Så konstigt, men det verkar faktiskt så. Får leta lite mer noggrant… eller offra mig och läsa om den 😉 
 
 
 
 
Jullovet firades in som sig bör, med räkor, aïoli och bubbel! Richard Juhlins alkoholfria var helt fantastiskt gott, vi har bunkrat några flaskor till tolvslaget, bland annat. Kan verkligen rekommendera det! Det rosa var också gott, det skålade vi in julafton med 🙂 
 
 
 
Jag älskade Kjell Lönnå och Fredrik Belfrage när jag var liten – den sistnämnde kallade jag ”min väninna”. Nu finns de i granen 😉 
 
 
 
 
 
Första jullovsdagen – glögg, film och stickning! Jag knåpade ihop en disktrasa till mamma i bomullsgarn, det ska bli fler 🙂 
 
 
 
 
Läste söta Late Bloomer av min favorit, Emma Hamberg, en skön morgon. 
 
 
 
Var hemma för att hämta paket och grejer och då minsann behagade min amaryllis slå ut, när jag inte skulle umgås med den på flera dagar! Jaja, sånt ärn’t. 
 
 
När man har slagit in paket får man fira med julmust och brieost, det vet ni va? 
 
 
 
 
 
 
 
 
Kvällen före julafton lagade vi lite julbord i mindre skala, öppnade paket, åt julostkaka och spelade nya Qube-versionen av På Spåret! Väldigt roligt, och så lagom med ett spel som verkligen bara tar upp ett par kubikdecimeter och en halvtimme i taget, om man inte vill köra längre. 
 
 
 
Julafton skålades som sagt in med rosa bubblor och rosa himmel. (En halv minut efter att jag tog denna bilden var det grått igen, så jag hade tur!) 
 
 
Jag läste julevangeliet på 16-bussen. Kanske första gången detta skett? 
 
 
Hos mamma och pappa finns en tomte som ser ut som Marty Feldman. Marty och Marty önskade alltså god jul! 
 
 
 
Jag har inte gillat äggost så värst förut, men smakade i år igen och det var gott! Min gissning är att jag har varit alldeles för mätt de andra gångerna jag har smakat, och att den varit för stabbig därmed. 
 
 
 
 
Äntligen kan jag visa vad jag stickat under hösten – det är alltså en lite modifierad Reyna i Adlibris Socki Fine Blueberry Sprinkle. Har hållit på med den sedan i början av november, men parallellt med Quicksilver och lite annat, så det har tagit sin tid. Den blev julklapp till mamma! (Med modifierad menar jag att jag inte riktigt följde mönstret alls, utan bestämde lite själv hur jag ville ha det med spets och rätstickning, samt hur stor den skulle bli. 
 
 
Övade lite lettering och åt en pralin eller två på juldagen. 
 
 
Disktrasan fann sin plats och fick genast börja arbeta! 
 
 
Ett rådjur, sa jag, på juldagspromenad – tills Therese påpekade att det givetvis är en Patronus! My bad. 
 
 
 
På annandagen åkte jag hem till J, och vi lagade saffranspasta med räkor och massor av grönsaker. Gott, efter all julmat med hög proteinhalt! (Men jag älskar julmat också.) 
 
 
 
 
 
Det kändes lämpligt med choklad-euros till En engelsk skandalVi såg hela i ett sträck, så otroligt bra. Ni har väl sett? 
 
 
 
I torsdags fick namnsdagsbarnet bestämma middag, och det blev gorgonzolapasta med svamp och paprika. Och sallad med kulturtantsketchup, såklart! 
 
 
I fredags var det jul igen… 
 
 
…och pendeltågsutflykt söderut! Jag gick hem från julkalaset med en ny svart fuskpäls som sedan dess blivit mitt go-to-plagg. Den är extremt puffig och varm och ganska underbar och glammig! 
 
 
Fredagsfrid hemmavid ❤ 
 
 
Lördagsmorgon – att handla DN och Allers i fuskpäls klockan halv tio på förmiddagen kändes som många, många tantpoäng… 😀 
 
 
På Spåret efter frukost på lördag fungerar faktiskt lika bra som selleri! 
 
 
Sen lördagslunch – eller tidig middag – en snabb pasta på lite ”man-tager-vad-man-haver” och bratwurst smaksatt med ingefära och koriander. Mums! 
 
 
Började se den eminenta You eller Du på Netflix, som är baserad på Caroline Kepnes roman. Så spännande och så läbbig! Ja, det är svårt att acceptera tönten Dan Humphrey från Gossip Girl som psykopat, men man vänjer sig. Han gör ett sjukt bra jobb faktiskt. Med betoning på sjuk. 
 
 
 
Ägnade lördagskvällen åt den helt fantastiska Ät din jävel: en bok om matglädje, dödsångest, vitlök och smör av Malin Haawind. Text om den kommer inom kort, jag hinner nog tyvärr inte få ihop alla 2018:s texter innan ikväll som jag hade hoppats, men det blir bra ändå 😉 Det var extra lämpligt att jag hittade en överbliven och bortglömd pralin till läsningen! Ja, det var förstås fem, egentligen. 
 
 
Söndagsmorgon i sängen! Ja, man får dricka kaffe i sängen. Massor! 
 
 
En paljettkudde från julklappsspel i fredags. Väldigt roligt att kunna skapa sina egna dekorationer tycker jag. 
 
 
Pälsen har kapuschong och jag har vintersol i ryggen. Älskar denna bild! 
 
 
Hummer. Mhmm. 
 
 
Kan varmt rekommendera denna marmelad från Hallands Fruktindustri. Vansinnigt god. 
 
 
Jag tror att det är vår. 
 
 
Var med och städade i skåp och hittade guldkorn! 
 
 
Fick äntligen ordning på min Top Nine 2018, efter mycket om och men! 
 
 
Försökte skriva en tio-i-topp över bästa lästa böcker 2018… eller tolv-i-topp? Nä, det blev alltså trettio-i-topp. Mer om det sedan – jag lägger upp dem sex och sex på Instagram
 
 
VAD ÄR DETTA, sa jag lika indignerat som Gustav Svensson. Den var faktiskt god, men vad farao. Banan i Twistpåsen?! 
 
 
Sparris i handväskan. Allt är i sin ordning! 
 
 
Idag är det alltså nyårsafton och jag startade även denna dag med kaffe på sängen. 
 
 
Var så trött, så trött, så vände mig till gamla trogna ”fake it ‘til you make it” och tog på mig finklänning redan på morgonen. Inget ger glow som duggregn i december… ja, jag är ironisk, men jag måste säga att jag tycker att mina nya hudvårdsrutiner ser ut att ha gett lite resultat här. 
 
 
Lite nyårsaftonsbrunch, som var ungefär som en vanlig helgfrukost men på julklappsassietter och med rosa bubblor i glaset – Kiviks eminenta hallon- och fläder-herrgårdscider. Yum yum! 
 
Om en liten stund styr vi kosan mot Masthuggskyrkan och nyårskonserten där, det var min absoluta favoritbyggnad när jag var liten men jag har inte varit där sedan just barndomen. Kul! Sedan var väl tanken att se GP:s fyrverkerier uppifrån berget, men det är så dimmigt att jag undrar om det blir fyrverkerier alls… vi får se! 
 
Ikväll blir det vitlöksgratinerad hummer, pepparbiff med potatisgratäng och rödvinssås och vit choklad-pannacotta som just förberetts medan jag suttit och influencat vid köksbordet… 
 
Gott slut, älsklingar! Topp trettio kommer om några timmar! 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s