Skendöda av Louise Boije af Gennäs

Genrebyten är alltid spännande, men inte alltidlyckade. Louise Boije af Gennäs byte, från relationsromaner till thrillers med starka politiska inslag, är extremt lyckat. Oj, vad bra det blir! Vi träffade Sara för första gången i Blodlokan, en extremt rafflande och skrämmande roman, och nu är hon åter i Skendöda
 
Efter de omtumlande händelserna i första boken är Sara tillbaks i Stockholm. Hon har köpt en lägenhet i en annan stadsdel, och bytt karriär för att ta managementkonsultbranschen med storm, men de ansiktslösa förföljarna är fortfarande efter henne. Vilka det nu än kan vara – de är inte färdiga med henne, och hon och hennes familj får inte vara ifred. 
Tidvis känns det som om livet blir bättre, men så fort Sara andas en smula börjar utpressningen igen. Även här är fiktionen blandad med verklighet och med verkliga tidningsartiklar och urklipp gällande diverse misskötta rättsfall i Sverige, som Saras pappa brann för att reda i, och det är så otroligt spännande. Jag noterar namn och händelser som jag måste forska mer i på var och varannan sida, och det är så otroligt skickligt skrivet. 
Tredje delen i Motståndstrilogin kommer, tack och lov, redan i maj 2019. Jag tycker så mycket om Sara som huvudperson och kan knappt bärga mig innan jag får reda på hur detta ska gå. 
 
Boken finns att köpa här eller här

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s