Idag är allt av Nicola Yoon

 
                          

Natasha och hennes familj ska utvisas idag. De har levt under radarn i USA efter att ha flytt från Jamaica, men när hennes pappa åker fast för rattfylla får myndigheterna upp ögonen för dem. Ikväll går planet. Men Natasha vägrar ge upp, och åker till immigrationsmyndigheten varenda morgon för att försöka få tag på någon som kan hjälpa henne. Även denna allra sista morgon åker hon genom New York i rusningstrafik. Det måste bara gå. 
 
 

Daniel försöker vara den välartade koreanske sonen. Hans bror Charlie har blivit en slarver och småbrottsling, och Daniel känner att han måste kompensera och vara välartad för dem båda. Idag ska han klippa av sig hästsvansen och gå på intervju med en person från Yale, där han hoppas komma in på läkarlinjen. Eller ja. Hans föräldrar hoppas i alla fall, för att deras son ska få ett bättre liv än de själva, som driver en hårvårdsbutik i Bronx. 
 
 

När de två, med varsina ganska rejäla problem, springer på varandra på gatan kan ingen förutspå vad dagen kommer att innehålla. 
 
 
Detta är en helt underbar bok. Det är många som får komma till tals – Natasha och Daniels familjer, Irene som jobbar på migrationsmyndigheten, advokaten som går med på att försöka hjälpa Natashas familj – och fler ändå. Jag vill aldrig sluta bläddra! Men det är ingen sockersöt romans, det är det inte – det finns många riktigt allvarliga ämnen i Yoons bok. Men ibland är det just i underhållning som de viktiga bitarna behöver presenteras för att riktigt komma fram. 
 
 

Nicola Yoon har även skrivit Ingenting och allting, som jag också tyckte mycket om. 
 

Idag är allt finns att köpa här eller här

En tanke på “Idag är allt av Nicola Yoon”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s