En avslappnande helg <3

 
Min ”want to read”-lista på Goodreads (bli kompis!) bestod i fredags av 1411 titlar och jag lägger till något på den praktiskt taget dagligen. I fredags fick jag därför ett ryck och bestämde mig för att det är dags att börja tackla den – börja från början, och antingen läsa eller ta bort. (Och det är tillåtet att ta dem i lite annan ordning, för ibland har jag lagt till femton böcker av samma författare på en gång och det är väl lite att ta i.) Äldst på listan var Galveston av Nic Pizzolatto – sagt och gjort! (Min lista startar någon gång tidigt 2016, och jag tror att jag måste ha skapat ett nytt konto då, för jag vet att jag hade ett när jag pluggade. Men det spelar ingen roll, detta är hanterbart… 😉 
 
 
Min favoritspårvagn förde mig till Mölndals Innerstad där jag skulle möta J, för lite shopping och middag. Ja, det regnade. Ja, det var hundraarton minusgrader. Ja, jag gick och letade nya pokéstop på smågatorna 😉 
 
 
Sockerfri vaniljlatte. Wayne’s är mina hjältar ibland. 
 
 
Rose Garden är en kedja som har lite olika utbud i olika restauranger. Jag trodde att det var buffé här, men det fanns lite olika wokrätter, sushi, någon bao och någon bing. Jag åt wok och J tog sushi och det var gott! 
 
 
Efterrätten intogs på Högsbohöjd – vit chokladglass med lite hallon/persikasorbet framför The Inbetweeners på dvd tillsammans med C. Så vansinnigt roligt – jag har sett avsnitten minst tre-fyra gånger men de upphör inte att roa mig. 
 
 
#jesuisagnetasjödin
 
 
Lördag betyder Melodikrysset – men Melodikrysset var feltryckt såväl i Allers som i appen så det blev inte mycket med lösning. Men det var mysigt ändå. 
 
 
 
Sedan, efter lite ambulansdrama på Fyrktorgets busshållplats, ställdes kosan mot Brunnsparken där jag mötte upp Metta för vidare befordran ut till Styrsö och Therese
 
 
Förning, förstås! Vi fick mycket gott te och många fina samtal och glada skratt, innan en underbar promenad. 
 
 
 
 
 
 
 
 
Jag badade faktiskt inte… denna gången. Tanken är dock att det ska badas imorgon tisdag, så håll en tumme! 
 
 
Vi lyckades plocka ihop diverse böcker, teer, godis och annat så hon klarar sig därute på ön till nästa gång! 
 
 
Nej, och jag reste inte med smågodis heller. Dock fick jag köpa smågodis på hemvägen, av den enkla anledningen att det tog tre timmar att åka, det var blötsnö och iskalla vindar och bussar som inte stannade… så när sista bussen upp på höjden också var försenad var jag manipulativ och krånglade inne i Pressbyrån framför först tidningshylla och sedan godishylla, endast för att få vara inomhus i värmen i fem minuter. 
 
 
Men väl framme serverades jag en gudomlig risotto milanese (lustigt nog hade vi pratat om saffransrisotto på eftermiddagen) med en fläskfilépanna med ärtor, och underbara oliver! Den visste var den satt, det säger jag bara. 
 
Söndagslugnet. 
 
 
illy har tydligen gett sig in i nagellacksbranschen! Dessa heter Ristretto och Latte Macchiato, jag plockade upp dem på elevens outlet när jag skulle köpa mitt gamla favoritläppstift. Ser fram emot att prova! 
 
 
Skulle laga pumpasoppa och baka bröd igår, men pumporna var slut och som alla vet är det egentligen köttfärssås och spaghetti som gäller på söndagar. Sagt och gjort! 
 
 
Ingefärsdricka med päronsmak. Så otroligt gott! 
 
 
 
Denna halsduk startade jag någon gång på försommaren, utan att ha en plan för den alls. Men så dök den perfekte mottagaren upp och imorgon får han den i födelsedagspresent! Den har varit i fem länder och det finns ett kaotiskt segment som stickades när jag tappade koncentrationen i Belgien, vilket är lite extra roligt. Jag har givetvis stickat på annat emellanåt och plockat upp denna vid ”behov”, men igår kväll blev den färdig och avmaskad! Himla gosig faktiskt. 
 
 
Imorse startade jag veckan med ett seminarium om innovation med Dr Bengt Järrehult – Doktor Bäng, som han kallar sig – i Lindholmen Science Park. Mycket intressant och inspirerande! 
 
Ännu mer inspirerande var det strax innan seminariets start, då jag fick reda på att jag är ledig på fredag. Hur missar man något sådant? Men inte mig emot 😉 
 
 
Var inne i stan på lunchen för att hämta ett utdrag på Friskis så att jag kan få ut mitt friskvårdsbidrag. Hade lite andra ärenden att göra också, bland annat att hitta något att ha till risotton som fanns i matlådan – och hittade ett Lidl på Kungsgatan! Där fanns rucola, kallrökt karré och förvånansvärt fantastiska körsbärstomater. Mums! 
 
 
Nästa bok på Goodreadslistan – ja, för jag läste ut Galveston under den där extra timmen igår morse – är Supernova av Marika King. Jag är minst sagt skeptisk, men har läst halva boken under dagens bussresor (det var fullständigt kaos imorse med kö på bron och en trasig elbuss och…) så den är åtminstone lättsmält. 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s