Smakebit på måndag, 15 oktober 2018 – Slutet av Mats Strandberg

 
Även denna vecka var söndagen fullspäckad, och jag hade inte många minuter till datortid. Därför kommer veckans Smakebit även denna veckan på måndagen! Jag har redan läst ut boken, men Smakebiten kommer ur första kapitlet, och boken är Slutet av Mats Strandberg. Recension på den kommer till helgen! 
 
 
 

”Presidentens tal bekräftar det som alla vettiga människor redan förstått i sommar. De sista beräkningarna är gjorda. Nu finns det ingen tvekan längre. Om en dryg månad är det verkligen över. Vi har till och med ett klockslag. Den 16 september, 04.12 på morgonen (svensk tid), träder kometen Foxworth in i Jordens atmosfär. Luften under den blir tio gånger varmare än solens yta. Allt i kometens väg kommer att förintas redan innan den slår ner utanför Afrikas nordvästra kust, i närheten av Kanarieöarna. Atmosfären kommer att brinna och himlen fyllas med ljus, starkare än något vi sett. Chockvågen når oss under tystnad, för den rör sig snabbare än ljudet. Ett par minuter efter nedslaget har haven förångats och bergen kokat. Fyra miljoner år av evolution, plötsligt borta. Och det finns inget vi kan göra. 

 
Ur Slutet av Mats Strandberg, Rabén och Sjögren: 2018 
 
 
 
 
 
 
Veckans övriga Smakebitar från folk som kunde hålla tiden finns denna veckan hos Flukten fra virkeligheten 😉 
 
 

0 reaktioner till “Smakebit på måndag, 15 oktober 2018 – Slutet av Mats Strandberg”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s