The end we start from av Megan Hunter

En kvinna ska föda sitt första barn mitt under en mystisk miljökris i London. Staden svämmar över medan barnet, Z, föds. Några dagar efter förlossningen tvingas den lilla familjen att fly från staden, över gränser, för att hitta skydd och säkra platser. De hamnar hos hennes svärföräldrar ett tag, de hamnar i organiserade flyktingläger. Kvinnan, som berättar, pendlar mellan hopp och förtvivlan. Medan världen hon känner förändras och går förlorad följer hon sin sons utveckling, och häpnar över den lilla människans oerhörda möjligheter till anpassning. Han vet ju inget annat. 
 
Dystopier är inte min bästa genre, som ni säkert vet, men nu behövde jag en för att avsluta Sommarbingot och blev påmind om just denna, som jag fick för längesen.
 
Den är lagom lång och i en form som jag älskar – prosalyrik, mina damer och herrar – så jag tog den och läste den praktiskt taget i två svep. Det är väldigt nyttigt att läsa om hur vår värld kan förändras från den vi är vana vid och göra oss till flyktingar, praktiskt taget över en natt. 
 
Det är dessutom väldigt fint att denna berättelse är så otroligt full av hopp, kärlek, värme och gemenskap. Jag njöt i stora drag. Missa inte, för all del, den är otroligt läsvärd. Finns att köpa här eller här

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s