Tematrio: GRÅ

 
”Grå vardag, grå böcker, namn man kan associera till grå, välj själv!” skriver Lyran. Här kommer mina – spoilervarning, Fifty shades of X, Y eller Z är INTE med. 
 
     

     

 
Jag erkände förra helgen att jag läst väldigt lite av Oscar Wilde – bland annat har jag aldrig blivit klar med The Picture of Dorian Grayvilket förstås är något av en travesti. Nu ska jag komma mig för att göra det i höst, basta. 
 
I Maria Gripes fina trilogi om Hugo och Josefin heter Josefin egentligen Anna Grå. Det var det första jag kom att tänka på när jag såg veckans tema! 
 
David Levithan och John Green har skrivit fantastiska Will Grayson, Will Grayson (den heter Den andre Will Grayson på svenska). Underbar ungdomsbok som verkligen funkar som collab, och som ger oss en av de bästa karaktärer jag vet – Tiny Cooper. Man kan lugnt säga att det inte finns något som är grått med Tiny Cooper, i alla fall 😉 

0 reaktioner till “Tematrio: GRÅ”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s