Smakebit på söndag, 19 augusti 2018 – Dead if you don’t av Peter James

 
Godmorgon! Jag vaknade tidigt och eftersom jag ska upp tidigt från och med imorgon var det lika bra att kliva upp. Kaffet är klart och jag har en plan på ett nytt mindre stickprojekt – och jag har nya Peter James i min hand! Hämtade den tidigt i veckan men har inte hunnit öppna den, förrän nu – och det är såklart därifrån dagens Smakebit kommer. Det är inledningen till första kapitlet jag bjuder på idag så Roy Grace får jag vänta på ett litet tag till 😉 Håll till godo! 
 
 
 

”The small white ball skittered over the numbers on the spinning roulette wheel, passing 36, 11, 30. Tappity-tap. Tappity-tap. It ricocheted off a diamond-shaped bumper. Tappity-tap. Danced. Rattling around the rim; hopping ove the numbers 12, 35, 3 and catapulting back onto the rim. 

 
Kipp Brown watched it in silent concentration. His nerves were tightropes. This was the moment, as the rotations steadily slowed. The moment when time froze. 
 
‘No more bets,’ the croupier announced, like a recording on a timed loop. It was pretty pointless; Kipp had no more left to bet. It was all there in those neat towers of chips spread across the baize. Covering his regular numbers, his lucky numbers and a couple of random ones, too. 
 
All there. 
 
The school fees. The mortgage. The hire-purchase payments on his cars. 
 
Tappity-tap
 
 
The dumb ball had no idea just how much was riding on where it landed; no knowledge of just how much money Kipp Brown, the only punter at this table on the high-value floor, had bet on this spin of the wheel. It didn’t know just what this particular spin of the roulette wheel meant to Kipp. Nor did the bored-looking female croupier. 
 
So much was riding on just six of the thirty-six black and red numbers. So much.” 
 
Ur Dead if you don’t av Peter James, Macmillan: 2018 
 
Fler Smakebitar finns att hitta hos Astrid Terese
 
 
 
Idag är sista dagen av Europride och Kulturkalaset i Göteborg och det blir nog två litterära salonger med Lars Gårdfeldt på Stadsbiblioteket, med Sam Holmqvist och Fatima Bremmer. Skulle gärna vilja ta ett sista semesterbad också men det ska bli ruskigt dåligt väder senare idag, så får se om mitt badsällskap uppstiger i tid för förmiddagsdopp 😉 
 
Önskar er en fantastisk söndag! 

0 reaktioner till “Smakebit på söndag, 19 augusti 2018 – Dead if you don’t av Peter James”

  1. Har aldrig läst den författaren, men han bygger ju upp spänning här. Jag förväntar mig att mannen ifråga gör något riktigt dumt för att skaffa för att skaffa pengar och sedan trasslar in sig mer och mer.

    Gilla

  2. Jag har läst flera böcker i serien, några på plats i Brighton ;), men kom av mig av med den serien. Så många böcker och kort om tid….. Tack för smakbiten!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s