Under två timmar av Hanna Landahl

Staffan har tappat sin status. Han bor i en villa på Hisingen – som ni vet är jag förtjust i lokalanknytning och just dessa gator och spårvagnshållplatser kan jag ganska bra – med frun Anna och två söner, han jobbar på Migrationsverket och allt är väl ganska bra egentligen. Men han passar inte riktigt in, och han är övertygad oma tt största anledningen till det är att han inte tränar. Löptränar, allra helst. Till och med svärfar är ute och springer i tid och otid – nu måste det bli ändring på detta. För att motivera sig blir han peppad av vännen Henke att anmäla sig till Göteborgsvarvet – och han ska klara det. Under två timmar, dessutom. 
 
Det blir ingen lätt väg – och inte bara för att det är tufft att gå från otränad till att springa Göteborgsvarvet. Staffan tar till knep och korsar linjer som han aldrig kunnat tänka sig att överträda, och det är både plågsamt och hysteriskt roligt att läsa om. Dessutom får man sig en tanke eller två om makten på myndigheter – märk väl att jag absolut inte tror att Staffans agerande är något som faktiskt sker i verkligheten, men ni vet – man tänker ett steg längre! 
 
Det är en charmig bok som har mycket som jag gillar – och något som är extra charmigt om än lite småtöntigt är Staffans förälskelse i Håkan Hellström. Det är något visst med vuxna som är så inne på och i musik och kulturen däromkring – berättelsen om när Staffan sitter på en spårvagnshållplats utanför Ullevi och lyssnar på Håkan är både beklämmande och hjärtevärmande. 
 
Jag tyckte riktigt mycket om denna, och blir även påmind om att jag länge tänkt läsa författarens debut. Men Under två timmar ska du inte missa, och den finns att köpa här eller här

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s