Ett mörker mitt ibland oss av Mari Jungstedt

Årets bok om Knutas och Karin – den fjortonde i ordningen – är här! Och den är ungefär vad jag förväntade mig också – det är inga exceptionella läsupplevelser, men det är hemtamt och trevligt och underhållande. Det räcker ju alldeles utmärkt på sommaren, inte sant? 
 
Under Gotland Runt tvingas ett ekipage (heter det så, tro?) att bryta tävlingen när masten går av. Man går in i en vik för att invänta hjälp, och hittar där en död man, bakbunden, med munkavle och krossad skalle. Samtidigt försvinner en ung sommarkrögare spårlöst. Anders Knutas, som går och känner sig ensam och uppgiven efter uppbrottet från kollegan Karin Jacobsson (efter att han gått och lagt sig med sin exfru, så helt synd om honom kan jag inte tycka att det är), blir indragen i en utredning laddad med spänning, fart och fläkt och bruna politiska fläktar. 
 
Jag läste lite korta omdömen på diverse bokhandlars sidor och upptäckte en del gnäll om boken som någon sorts vänsterpropaganda – jag står inte på deras sida, dock håller jag med Anna om att brottet som tas upp är väl valt (!) ett år som detta. 
 
Helt okej wysiwyg-deckare – jag fortsätter att njuta av de gotländska miljöerna och blir fortsatt sugen på att resa dit. 
 
Boken finns att köpa här eller här

En tanke på “Ett mörker mitt ibland oss av Mari Jungstedt”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s