Dag 2 – Bremen till Rouen

 
I Tyskland vet de vad man ska servera till frukost åt en 0,9% grek. Svarta oliver! Fetaost! Tomater! (Ja, jag åt lite andra saker också. Faktiskt. Och chockerade en i frukostsällskapet som inte kunde förstå detta. Jag klandrar henne faktiskt inte.) 
 
 
Avfärd mot Nederländerna, Belgien och slutligen Rouen i Frankrike 07:45. Dagens bilder är inte så spännande, då vi tillryggalade 80 mil och var på resande fot i tretton timmar. Men fram kom vi! 
 
 
Förmiddagskaffet. Otroligt gott, faktiskt, det är tur att det blir bättre och bättre med det där. 
 
 
 
 
Läste ut Pappaklausulen av Jonas Hassen Khemiri, som jag fått förmånen att förhandsläsa genom Kollektivet och SelmaStories. Jag har ”bara” läst Jag ringer mina bröder av Hassen Khemiri tidigare (som jag älskade, för övrigt) men vill nu läsa allt, gärna idag. Mycket bra. Och snygg! 
 
 
Hade hoppats kunna få musslor på lunchrast i Belgien men fixade egen liten picnic istället. Så länge det finns oliver, ost och koffein är väl allt i sin ordning? 
 
 
 
 
 
Vackra blommor till salu i rastplatsens butik. Kunde inte låta bli! 
 
 
i Antwerpens utkant. 
 
 
I Frankrike hittade jag Viveca Sten, minsann! 
 
 
När jag köpte mitt kaffe från Le Café Madeleine (en automatfunktion, mycket smidigt) insåg jag när jag blev erbjuden en madeleinekaka att jag faktiskt aldrig ätit någon. Sagt och gjort! God, inget att skriva hem om, men nu vet jag i alla fall… om jag skulle få för mig att faktiskt läsa Proust på riktigt någon gång, till exempel 😉 Fick även lätt hybris och köpte franska magasin, men jag lyckades även upprätthålla en konversation på franska så det kanske går ändå. 
 
 
 
 
Man talar om ljuset i Normandie, och jag tycker mig förstå vad de menar. Nu är dessa tagna i farten, som ni förstår, men ändå! 
 
 
 
 
 
 
 
Utsikt från mitt rum, som nog inte varit rökfritt i sådär våldsamt många år, men äsch. Vive la France. Gården är i alla fall mysig, med massor av gråsparvar i trädet här framför. 
 
 
Middagen igår var sen men väldigt god. Anka till förrätt, som inte alltid är min bästa gren men denna var god, förhållandevis mager och nästan lite krispig. Huvudrätten var inte så vacker men vällagad, något fläskkött på spett med potatisgratäng och haricots verts. Och så en fantastisk liten bakelse med choklad och kola och någon sorts bränd kolasås i kring. Mums! 
 
 
Nu är det söndag, jag har ätit en mycket fransk frukost och tog med en kopp kaffe upp på rummet för att ge bloggen lite TLC. Om en timme går vi på stadspromenad i Rouen – det var alltså här Jeanne d’Arc brändes på bål, bland annat – och sedan åker vi iväg igen framåt 12. Vi ska till Caen idag, via en ekologisk lantgård som har bl.a äppelodlingar och djur och grejer. Där får vi en mycket lokalproducerad lunch och de som vill får prova calvados. Vi andra får promenera och klappa korna ❤ 

0 reaktioner till “Dag 2 – Bremen till Rouen”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s