Dag 1 – Göteborg till Bremen

 
Som ni förstår är det inte lätt för denna nyblivna badmadame att lämna svenska havet, så dagen innan avfärd blev det ett rejält bad… 
 
 
…följt av en fantastisk somrig lunch. Därefter var det alltså dags att packa. Min favoritsyssla! Eller inte. Jag hade tvättstugan, så passade liksom på att packa direkt ur torktumlaren, det gick ju bra. 
 
 
Köpte en sovmask att ha på bussen vid behov. Den är SÅ MJUK. 
 
 
Eftersom jag älskar att packa så himla mycket passade jag på att distrahera mig med Snapchatfilter. Kan ju vara bra att öva på basker inför Frankrike, eller hur? 
 
 
Resan igår startade i alla fall på Espresso House. Det var olidligt varmt i lägenheten och jag ville bara komma iväg, så tänkte att jag skulle ta en sådan där trevlig kopp iste där. Det tyckte inte Espresso House, men en islatte är sällan fel heller. 
 
 
Installerad på bussen! Ja, lite sömnig och med lite grillad näsa men äsch. Jag fick eget dubbelsäte och så lär det fortsätta, skönt det. 
 
 
Känns tryggt att det är en bohuslänning som rattar oss genom Europa, det gör det ju 😉 
 
 
Svårt att se riktigt men ljuset kring Falkenberg var helt otroligt vackert. 
 
 
Paus på Hallandsåsen – jag struntade i att stå i de långa köerna i Rastas restaurang och handlade lite i vanliga affären istället. Det gick utmärkt det med. 
 
 
Sista upplocket skedde i Malmö. Jag måste besöka denna stad ordentligt någon gång, förutom skjutningar verkar det ju väldigt trevligt. 
 
 
Öresundsbron – det var så klart! Man kunde se hur långt som helst, till skillnad från sist jag åkte över den söderut när man knappt såg sin egen hand inne i bussen pga dis och dimma. Och regn, tror jag bestämt. 
 
 
 
 
Danmark i farten. 
 
 
Från färjan mellan Rödby och Puttgarden. Ser nu Tyskland? 
 
 
En liten bit tysk riviera. Det ser faktiskt väldigt trevligt ut, det lilla vi hann se. 

 
Fläderläsk. Föredömligt. 
 
 
Vi bor precis bredvid Hauptbahnhof i Bremen – den har vunnit pris för sin skönhet för inte så länge sedan. 
 
 
Hej sängen! Det ska bli riktigt skönt att sova i dig och få frysa lite eftersom jag fick igång ac:n så det sjöng om det 😉 
 
 
Jag stickade mig igenom stora delar av Danmark och Tyskland och lyssnade på poddar under tiden och det blir så himla fint mönster av detta melerade garnet. Bytte nystan strax innan vi kom fram och försökte passa med färgerna så jag hoppas att det fortsätter att bli lika fint. 
 
 
 
Rätt imponerad av middagen! Caesarsallad, fläskkarré med rostade grönsaker (jag är lite skeptisk till karré egentligen men den var fantastiskt väl tillagad och en rar liten citronefterrätt. Jag hängde med två systrar från Kvänum och Lidköping och en av deras män och vi hade väldigt roligt. 
 
 
Efter maten var det stadspromenad för de som orkade. Klockan var nästan 22, men vi åker ju vidare om bara en liten stund, och jag ville ju gärna ta en titt på staden så jag hakade på och det är jag glad för. Här kommer en hel hög bilder med en snabb kommentar här och där – jag ska uppdatera inläggen när jag har lite mer tid, men ville åtminstone få upp bilderna innan vi åker mot Frankrike! 
 
 
Det står en hel hög grisar i en korsning vid gamla marknadsgatans slut – det var så mycket folk så jag fotade några grisar som stod lite vid sidan av. Statyn är alltså av en svinaherde och hans flock, och det var hit svinaherdarna brukade gå med sina grisar efter en marknadsdag så att de kunde festa på resterna. Jättefina! Det står en kulting på andra sidan den stora grisen ockå. 
 
 
Svinaherden himself. 
 
 
 
St. Johanns kyrka med tillhörande fontän. 
 
 
En av portarna in till St Johann. 
 
 
 
Minns ni sagan om Stadsmusikanterna i Bremen? Jag hade glömt den (men visste att det var något med Bremen som hade med sagor att göra) – reseledaren läste den för oss på vägen, googla! Här är djuren, i alla fall. Om man tar i åsnans framben och sedan klappar den på mulen får man önska sig något. 
 
 
St Petri-domen. Så pampig! 
 
 
 
Fasaden på rådhuset (från 1400-talet men restaurerad på 1600-talet) och Rolandsstatyn, båda är världsarv hos Unesco. 
 
 
 
 
 
Rådhuset igen, på håll efter en promenad på Buchenstrasse. 
 
 
Och en annan vy av St Johann. 
 
 
Väl åter på rummet jublade jag åt gratis bubbelvatten i kylen, tog en dusch och somnade ganska omgående…! Nu är det strax dags för frukost och sedan åker vi mot Rouen via Belgien. Häng gärna med på Instagram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s