En tripp över Östersjön

 
06:30 i söndags lämnade jag hemmet för att hoppa på 3:an till Centralstationen för vidare promenad till Nils Ericssonsplatsen där Silja Tallinks buss väntade på att föra Metta och mig till Stockholm och Värtahamnen! 
 
Vättern är en himla snygg sjö. Jag fick ju uppleva den i Gränna förra året också och det var ett kärt återseende. 
 
 
Lunch i Mantorp. Vilken metropol! Jag tycker att detta är lite dyrt, även om man får en hel pensionär att gnaga på. 
 
Varmt och gott i Stockholm, kan man säga. 
 
 
Parkerade oss på en sportbar ganska omgående efter påstigning och avlämning av bagage i lilla hytten. Denna drink på rosmarinsyrup och tranbärsjuice gjorde mig nöjd. Ruggigt god! Matchen var ju intressant och det var sannerligen stämningen i den där baren också, jag vågade knappt visa att jag hejade på Frankrike. Men det gjorde jag, så det var ju skoj att de vann. 
 
 
Stilstudie i baltiska fotbollskommentatorer. De ser inte ut som fotbollskommentatorer om du frågar mig. 
 
Här följer en miljon bilder från däck – jag älskar ju havet och tyckte att detta var otroligt vackert. Scrolla om ni inte är intresserade av blått 😉 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Från måndagens frukost. Karelska piroger med äggsmör! Det var tjugotvå år sedan sist men rackarns vad gott. 
 
 

 Inloppet genom Rigabukten. 

 
 
Vi välkomnades av en vikingamoder. 
 
Här kommer massor av bilder från stadsvandring och sedan vandring på egen hand. Håll till godo! 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
In Costa we trust! De har räddat mig i många städer 😉 Det var kring 30 grader hela dagen, så viktigt att fylla på med is och vätska. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Lite shopping blev det, mest presenter. 
 
 
Hela Rigas centrum är numera världsarv, så alla experimentella byggnader måste stå på andra sidan floden. 
 
 
 
Detta är nationalbiblioteket, som är byggt med tanke på fjäll. Lettlands högsta berg är ett par hundra meter över havet, så de har inte mycket till fjäll att komma med själva… 
 
 
 
 
 
Biblioteket på närmare håll efter promenad över en av broarna. 
 
 
 
Väl åter på färjan försökte vi sitta på soldäck, men då började regnet vräka ner så vi satte oss i kafét. Froosh Virgin Mojito är som alltid helt rätt. Mmm så gott. 
 
 
Vi dinerade med vacker utsikt på måndagskvällen, möra och goa. 
 
 
 
Frukost, även här med vacker utsikt över Stockholms skärgård, innan det var dags att kliva i land och på bussen mot Göteborg igen. 
 
 
 
Ett par sista bilder från soldäck. 
 
 
En GB Sandwich i Mantorp visste var den satt. 
 
 
Fick gudomliga liljor som hemkomstgåva ❤ Så otroligt vackra! 
 
Och ett sent kvällsdopp i regnet. Det var härligt ändå men lite besvärligt när exakt ALLT blir genomblött… 
 
 
I morse regnade det inte, men det var mulet och disigt så stranden var inte direkt överbelagd. Fina grejer! 
 
 
Och efter-badet-kaffet är svårslaget, det är det! Trekvart eller så efter att vi lämnade Askim bröt ett av de galnaste åskväder jag varit med om i Göteborg ut, så timingen var det inget fel på. Lagade brunchpizza och drack kaffe och sedan åkte jag ner på stan för att möta Metta och Therese. Lite shopping och lite fika på Evas Paley och sedan litterär salong på biblioteket med Lars Gårdfeldt, om kvinnopar i kvinnorörelsen. Riktigt intressant och inspirerande! 
 
 
Jag ”råkade” visst få med mig sex böcker hem också, som om de åtta jag redan hade lånat inte räckte, och nu ska jag nog gå och lägga mig och ägna mig åt minst en av dem. På fredag bär det av mot Normandie och jag kommer att ta med mig en dator, så förhoppningsvis finns det vettigt wifi och gott om tid att blogga lite löpande under resan! 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s