The ties that bind av Erin Kelly

Jag läste och älskade Grenar av gift för några år sedan, och har sedan dess tänkt läsa något mer av Erin Kelly – jag har ett par stycken på min iPad som väntar, men det har inte blivit aaaaav än. Som med så mycket! Värt att notera är även att Kelly skrivit romanen som baseras på tv-serien Broadchurch som ju är en stor favorit för mig, och även har skrivit ett par novellsamlingar baserade på just Broadchurch och seriens karaktärer, men med fristående handling – dessa har jag faktiskt medvetet sparat till semestern. Jag ska även hämta He said / She said på biblioteket i dagarna inför kommande resor! 
 
Under den litterära promenaden i Brighton i april pratade vår guide om The ties that bind när hon gav oss en hel hög boktips med Brightonanknytning, så jag skrev genast upp denna – och nu har jag äntligen läst den. De senaste veckorna har min lästakt varit under all kritik (för att resterande delar av livet varit exceptionella), men denna hade jag svårt att lägga ifrån mig. Trots det tog det tio dagar att komma igenom denna, vilket är lång tid för mig och en spännande bok. 
 
Luke bor i Leeds och arbetar som skribent – han sysslar med true crime och är på jakt efter ett nytt fall att skriva om. Han blir tillsammans med den karismatiske och lyckade Jem, som gärna vill försörja honom under hans arbete, men relationen spårar ur fullständigt och Luke flyr till sydkusten och Brighton för att börja arbeta med ett gammalt fall från 60-talet där ett par gangstrar, något i stil med Kray-tvillingarna, var inblandade i en massa hemskheter och där en av dem så småningom mördades på Brightons västra pir. 
 
Den överlevande, Joss Grand, har på ålderns höst blivit fastighetsmagnat och någon sorts skrämmande filantrop. Luke får kontakt med honom, liksom med en äldre kvinna som har ett imponerande nyhetsarkiv i sitt hem, och sätter igång med sitt arbete. Men han vänder på stenar som legat orörda länge, och faran är inte långt bort. 
 
Spännande, välskriven och med en otrolig närvaro. Det var ju inte längesen vi var just i Brighton, och boken andas verkligen av staden. Jag ”kan” inte Brighton sådär särdeles väl, men jag har varit där en hel del genom åren och kan verkligen se alla miljöer framför mig. Faktiskt nästan känna doften och höra hur det låter när någon går på stenstranden. Jag gillar Erin Kellys stil och stämning skarpt och ser nu verkligen fram emot att sätta tänderna i mer under semestern. 
 
The ties that bind heter Ett bindande löfte på svenska, och den finns att köpa här eller här. På engelska finns den här eller här! Jag kryssar Brighton up your day i Sommarbingo 2018. 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s