Livet i en skokartong av Liv Marit Weberg

Jag tror att jag snappade upp denna titeln när jag scrollade på Goodreads i största allmänhet för några veckor sedan, och lyckades få tag på den på biblioteket ganska omgående. Baksidestexten talade till mig – den inleds såhär: 
 
CSN har slutat leverera, pojkvännen Tore har gjort slut och universitetskurserna är omöjliga att klara av, eller ens gå på.” 
 
Man måste ju liksom få reda på vad det är som pågår här! 
 
Och jag sträckläste den, nästan – tog med den till badet förra söndagsmorgonen, läste och skrattade så att en svan tittade strängt på mig från vattenytan, och fortsatte sedan läsa i skuggan på gården när jag kom hem igen. Det tog inte många timmar, och det är ett gott betyg i detta fallet. Jag ville verkligen inte lägga ner den – för jag var tvungen att se vart denna fullständigt absurda berättelse skulle ta mig. 
 
För det är så svart. Och så absurt. Och så löjligt, löjligt roligt. Kanske är det mycket norskt – jag tycker mig förnimma lite Erlend Loe och lite Tore Renberg – hur som helst är det mycket njutbart. Lite skämskudde och en hel del skratt – och en viss igenkänning, det ska sägas, för somliga känslor kring att a) slippa andra människor och b) vägra delta i säcklöpning är mycket bekanta. Och mänskliga! 
 
Gillar verkligen hur Vox by Opal börjar arta sig, alltså. Riktigt bra böcker som kommit från det hållet på sistone! 
 
Boken finns att köpa här eller här

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s