En välsignad vecka

Ja, denna veckan har verkligen varit välsignad. Långhelg och allt! Jag har redan skrivit om torsdagen och äventyren på Styrsö (och på vägen dit), men det har hänt annat roligt också och här kommer en smärre bildbomb och uppdatering om vad jag har hittat på. 
 
 
Jag har faktiskt aldrig tänkt på dessa träden på Marklandsgatan förut, men i måndags stod de där i all sin prakt och hälsade den nya veckan välkommen. Fina! 
 
 
Det börjar verkligen bli dags att stänga av elementen på bussen nu, Västtrafik. Jag testade att skälla i en instastory men jag kanske måste ge mig in i mailsvängen igen… 
 
 
I måndags kväll sände Bio Roy Hamlet från National Theatre i repris, med Benedict Cumberbatch i titelrollen. Fantastiskt bra och cool scenografi, men den är ju väldigt lång. Men det var fint ändå. 
 
 

Tidig och solig tisdagsmorgon. 

 
 
 
Hade lite tid över på eftermiddagen innan bokcirkel om Anna Svärd på Stadsbiblioteket, och parkerade mig i Lorensbergsparken. Kolla mina nya söta skor! De är puderrosa, eller något åt det hållet, jag köpte svarta också. Den lilla kilklacken gör så himla mycket för bekvämlighet – och hållning, säkerligen. Detta var kanske sista dagen med strumpbyxor… 
 
 
Konferensrummen på bibblan är uppkallade efter klassiska verk, såsom Svindlande höjder, Ett rum med utsiktGlaskupan – och Ett dockhem. De är även dekorerade med olika utgåvor av verken. Fint! 
 
 
Måndagens träd ur en annan vinkel. 
 
 
Och utsikten från fönstret där jag satt på kurs hela onsdagen. Bra dag, det handlade om kultur och kulturskillnader mellan oss och Kina. Jag gick den för ungefär tre år sedan men innehållet var ganska annorlunda nu och det var kul. Jag fick en bra partner i brasilianske Rafael också så dagen gick fort. 
 
 
Så hände ju detta, då. Herregud, vilket kaos det blev. Jag löste det genom att jobba över en del och hade inga större bekymmer med att komma hem men det var många som kämpade. Trodde nästan det var ett skämt när flashen kom… 
 
 
Skulle laga lite grekisk-inspirerad kycklingsallad på kvällen men kycklingen hade blivit dålig och det fanns inte på kartan att klä på sig och gå ut igen, så det fick bli stekta vitlökschampinjoner istället. Vilket förstås också var väldigt gott. Jag äter mycket svamp nu, det är så otroligt praktiskt att bara kunna skära ner dem direkt i stekpannan och fräsa på, tillsammans med något annat eller för sig. 
 
 
 
 
Utflykt till Gunnebo Slott och Trädgårdar i fredags. Tur med vädret där med! 
 
 
Och vilken lunch! De baserar allt på ekologiska och närproducerade grönsaker, och tillsätter så att säga protein därefter. Jag valde karré vilket alltid är lite på vinst och förlust men den var mycket fin, vällagad och mör och med mycket smak. Annars var det rostad vitkål, mandel, picklad rödlök och en lätt och fin citronmajonnäs. 
 
 
 
 
 
 
 
Så vackert och stillsamt. 
 
 
Därefter blev det en tur till Rusta och bland annat inköp av en ny fläkt, då min gamla fick någon sorts dödlig sjukdom samma dag och lade sig ner på golvet. En liten sminkväska kom också med,mycket fin och exakt rätt storlek. 
 
 
Hem och lämna den och sedan ner på stan, då jag behövde köpa mina Secret Summer Santa-presenter. Tiden har gått så fort att jag blev helt chockad när jag insåg att idag (söndag, då) var sista dagen att skicka. Men det gick ju bra. 
 
 
Därefter parkerade jag mig i Trädgårdsföreningen med en kaffe och en god bok. Det går liksom inte att vara inne när det är så vackert väder! 
 
 
 
 
Fredagsmyset blev en hel ask färska hallon, ett par skedar mango- och passionsfruktssorbet och en burk kvarg med stracciatellasmak. Ofantligt gott och faktiskt rätt nyttigt. 
 
 
Igår var det dags för poddfolksfest! Poddfolket är världens bästa folk och här är jag på spårvagnen på väg till ”förfesten”, med olika beståndsdelar till pastasallad i fyra burkar i en tygkasse 😉 
 
 
Vi planterade oss i Kungsparken och plockade ihop vår middag. Gottigott! 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Det är en vacker stad – och en vacker skärgård! Här kommer massor av foton från solnedgången i södra skärgården som jag knäppte lite i farten mitt i allsång och båtbingo. Håll till godo och hav (!) tålamod. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Kom hem en stund efter 23, lycklig och trött och med semesterkänslor. Båten vi var ute med heter S:t Erik, och är samma som min käre kusin F och hans H gifte sig på för snart tre år sedan. En bonusgrej var att vi fick världens godaste nachos (inte gratinerade eller så) för 17:- portionen. Dippen var ljusgrön och gudomlig. 
 
 
Idag – heldagsshopping på Frölunda Torg. Nästan i alla fall. Lunch också, på Adams Kafé – jag valde räkor och kräftstjärtar och keso men fick en massa annat också och orkade absolut inte allt. Synd för matsvinnets skull – det vore bättre om det fanns en variant utan så väldigt mycket extra. Men gott var det och deras blue cheese-dressing är fenomenal. 
 
 
Lyckades shoppa både det ena och det andra och slutligen denna hatt. Det är inte lätt för folk med så stort huvud som jag har att hitta hatt, så det är nästan obligatoriskt att köpa när en hittar en 😉 Nä, men jag kan faktiskt behöva en, om inte annat till semestern om det tänker bli lika varmt på kontinenten i år som det var förra året. 
 
Nu dricker jag kaffe och vilar fossingarna en stund och laddar inför återgång till verkliga livet. Det är ju inte mindre än TRE riktiga arbetsveckor nu innan det blir ledigt för nationaldagen men efter en sådan här långhelg känns det inte det minsta tungt att återgå till vardagen ❤ 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s