Starlings av Erinna Mettler

 
Detta är boken som vi läste gemensamt inför Brightonresan för en månad sedan – så långt efter ligger jag med mina texter, jag ska försöka beta av ett gäng här i helgen. Nästan alla var mycket förtjusta, det var otroligt roligt att diskutera den tillsammans efter vår litterära promenad! 
 
 
Starlings kallas på baksidan för en ”daisy chain novel” – det är alltså en massa berättelser som hänger ihop på olika sätt, men de utspelar sig i olika tider, i olika konstellationer och under mycket olika omständigheter. Alla dock i eller i närheten av Brighton och Hove.
 
Vi var överens om att det hade varit bra att veta lite mer om detta i början för då had eflera av oss velat föra anteckningar så att man lättare skulle kunna hålla ordning på personerna – någon som dök upp i berättelse tre kanske inte hördes ifrån igen förrän i berättelse tjugoett och vid det laget var det lätt att ha glömt bort vem det egentligen var. Några personer dyker upp mer frekvent än andra och någras öde får vi vänta länge på innan vi får det utrett – och inte ens då är det kanske säkert att vi vet… 
 
Otroligt välskrivet och riktigt spännande – känslorna går sannerligen upp och ner under läsningen. Fantastiskt bra.
 
Boken finns att köpa här eller här

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s