Det är ugglor i mossen av Maria Lang

 

 
Projektet att läsa lala Maria Lang-nöcker jag kan komma över fortskrider, men nu börjar de faktiskt bli smått tröttsamma om än fortfarande underhållande. Det börjar nog bli dags att ta en paus, så att säga. Men denna och Dubbelsäng i Danmark har jag kvar att skriva om här – denna läste jag på flyget hem från England. 
 
Resebyråassistenten Sandra Grandin har av sin chef Valdemar medbjudits till dennes kusins stuga ute i ödemarken för att fira kusinens födelsedag. De var där tillsammans och firade midsommar ett halvår tidigare, och Sandra var mycket nöjdmed att bli medbjuden av den stilige Valdemar. Vid besöket nu är det inte mycket som verkar stämma, kusinen känner inte alls till att han skulle ha bjudit in dem till att fira kalas. Med finns även Valdemars bror Joar, Sandras morbror Hans Anton (hennes mor kom från trakterna) och Terese, kusin Ulfs före detta hustru. 
 
Innan vi vet ordet av hittas förstås ett lik i en mosse, och såklart kommer Christer Wijk som ett skott och klarar biffen. Voilà! 
 
Underhållande, som sagt, men man ska nog inte överdosera Lang – det blir lätt lite tjatigt. 
 
Böckerna är inte så lätta att få tag på, men denna finns på Göteborgs bibliotek och man kan nog ganska lätt få tag på dem på antikvariat och loppisar. 

En tanke på “Det är ugglor i mossen av Maria Lang”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s