Lite bilder från veckan som gått

Nu är jag äntligen hemma efter en helt fantastisk dag – men trött och mör är jag. Dags alltså att få upp ett inlägg om veckan som gått, följt av ett om dagen som gått medan jag ser på The Handmaid’s Tale med ena ögat… och sedan lär jag somna som en stock. 
 
 
Förra söndagen blev jag alltså sjuk. Sådär så det känns som om man är helt väck. Och jag förblev väck både måndag och tisdag, som ju råkade vara lediga dagar… i onsdags jobbade jag hemifrån men var fortfarande ganska väck. Denna bilden kan symbolisera det hela – böcker och soppa i kopp i sängen. 
 
 
Vännen Anna livade upp med en fantastiskt rolig bild på Ernst, som nu pryder mitt kontorsfönster. 
 
 
I onsdags kväll orkade jag äntligen förflytta mig till soffan 😉 
 
 
Och i torsdags var jag tillbaka på jobbet. Solen sken på min sida huset, i alla fall! 
 
 
Göteborg i vackert motljus ❤ 
 
 
 
 
Så enkelt och snabbt men så gott! Minutfilé, mangoraja, stekta champinjoner och en sorts salsa på tomat, paprika, gurka, lök, vitlök och chili. På sätt och vis är det en omixad gazpacho, kom jag på i lördags. 
 
 
igår var det ”fake it til you make it” som gällde, för jag kände mig INTE särskilt het. Västtrafik hade den goda smaken att spårarbeta på nätterna till torsdag och fredag mellan 22 och 05, och när jag äntligen tänkt få sova ut på fredagsnatten hade gangstrarna under fest till femsnåret. Suck. Men som sagt, fake it til you make it är inte fel. Mycket ögonskugga, osv. 😉 
 
 
Från Operans foajé i väntan på guidad tur. Mannen som höll i turen heter Rolf Nilsson och är en fantastiskt rolig man, som har jobbat på GöteborgsOperan så länge den funnits och medverkat i såväl kör som dans och vid ett tillfälle utklädd till korv med bröd. Vi skrattade högt många gånger – otroligt bra! 
 
 
 
 
 
Ögonblicksbilder i farten. Häftigt att se! 
 
 
Sedan var det dags för Internationell Författarscen med Kamel Daoud och Mara Lee på bibblan. 
 
 
Högg lite lunch på vägen och blev oerhört imponerad av denna kalla dricksoppa från Kelda. Här finns fler varianter. Mycket praktiskt alternativ till mackor och sallader och så, om man bara vill ha något lättare. Jag började genast fantisera om att göra massor av gazpacho och frysa in i petflaskor. Mer om det sedan… 
 
 
 
 
 
 
 
Det kändes ju hemskt tråkigt att åka hem och sitta inomhus när det var så underbart väder, så vi köpte kaffe på Espresso House och hängde i Trädgårdsföreningen i några timmar. Mycket mysigt. 
 
 
Stillsam lördagskväll med finalen av Stjärnornas stjärnaBåda var värdiga vinnare, men jag hejade såklart lite extra på Partillesonen Casper. (Jag har aldrig ens varit i Partille på riktigt, tror jag, så det har väl mer med Göteorg att göra.) Var således mycket nöjd med utgången och somnade sedan ovaggad. 
 
 
I förmiddags var det dags för det stora gazpachoexperimentet! Som synes gick det utmärkt att laga soppan men det var inte lätt att få ner den i flaskor trots tratt. Men burkar går också bra. Så oerhört simpelt att bara grovhacka lite grejer och lägga i en stor gryta och mixa. Bzzzt! Den blev dessutom löjligt god och lär bli lunch under veckan. Som ju är en kort vecka igen! På onsdag ska jag dessutom vara på utbildning hela dagen så det känns som en högst överkomlig vecka, och långhelgen som kommer har mycket härligt i sitt sköte. Strax – bildbomb från Marstrand! 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s