En annan Alice av Liane Moriarty

Mina känslor inför Liane Moriartys böcker har varit väldigt fluktuerande, men i stort tycker jag om dem och jag ville absolut läsa En annan Alice när den nu kom på svenska. Jag har haft den nerladdad på engelska ett bra tag också, men glömde liksom bort den – nu lyssnade jag på den i inläsning av Gunilla Leining, som har blivit väldigt mycket bättre sedan jag lyssnade på hennes inläsning av Öppnas i händelse av min död och Den tredje kvinnan av Lisa Jewell. Bra! Jag gillar ju hennes röst, men jag gillar inte slarv med uttal. 
 
Detta är en riktigt intressant idé och jag tycker att Moriarty lyckas väldigt bra. 
 
Alice Love är 29 år, vansinnigt kär i sin man och gravid med deras första barn. Därför blir hon väldigt förvånad när hon vaknar på sjukhuset efter att ha svimmat på gymmet och det visar sig att hon är 39 år, ligger i skilsmässa och vårdnadstvist om tre barn. Hon tappade ungefär tio års minne när hon slog i huvudet och nu måste hon rekonstruera allt som har hänt. Hur har hon blivit en sådan mamma som hon aldrig ville bli, hur har hon råd med sina tjusiga kläder, varför är hon osams med sin älskade syster, varför ska hon skiljas – och vem är Gina, som hela tiden dyker upp i berättelser och vaga minnen? 
 
Det blir en spännande berättelse som väcker tankar om minnen, om vad som är viktigt i livet – och frågor om hur man gör för att börja om… om man överhuvudtaget kan, eller borde, börja om. Bra! 
 
Boken kan man köpa här eller här

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s