Stanna av Flora Wiström

Av någon oklar anledning var jag skeptisk till denna boken. Jag tror att jag trodde att den skulle vara väldigt hipstrig och småsvår och lite pretentiös. Det är den inte! Den är underbar! En fantastisk blandning av kärlek, vänskap, sorg, krossade hjärtan, litteratur, ljuvliga skildringar av Stockholm (som, trots att jag inte ”kan” Stockholm, fick även mig på fall) – välskrivna karaktärer, konst, feminism, systerskap, sjukdom, förtvivlan, humor och… ja. Det mesta finns, helt enkelt. 
 
Huvudpersonen Ester är redo för att något ska hända. Hon jobbar på antikvariat, festar med bästa väninnan och rumskamraten Hanin, men hon kommer inte vidare. 
 
Men plötsligt träffar hon Eli – han köper en bok av henne om Frida Kahlo och sedan är ingenting längre som förut. Låter det klyschigt? Jo, okej. Det är det ju, kanske, lite grann. Men det finns så mycket mer här, så mycket djup och bredd. En av de viktigaste och mest älskvärda karaktärerna i boken är Elis mamma, till exempel – bara en sådan sak gör att detta inte är en klyschig unga-vuxna-roman à la gäsp och suck. 
 
Jag älskar att bli positivt överraskad och det lyckas Wiström verkligen med. Nu måste jag börja läsa hennes blogg också! 
 
 
Boken finns att köpa här eller här
 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s