Tematrio: Biografier

 
Jag är i något av en lässvacka och därmed även bloggsvacka. Men jag kommer igen! Och en liten utmaning hjälper ju alltid på traven. Veckans utmaning hos Lyran lyder: Berätta om tre bra biografier, gärna om mer eller mindre kända personer. 
 
   

   

 
Miranda Hart är en av de roligaste komikerna jag vet – men vi vet ju från Barnmorskan i East End att hon även kan spela seriösa roller. Hennes självbiografi Is it just me? besviker icke! Berättelsen om när hon tror att hon lyftar upp ett halvstort barn som visar sig vara en halvliten förälder får mig fortfarande att skratta vid blotta tanken. 
 
Hågkomster ur ett dåligt minne av Monica Zetterlund är extra fantastisk i författarinläsning. Ger lite perspektiv till filmen också. 
 
Och Det är bara lite cancer av Klas Ingesson återkommer jag till med jämna mellanrum – det är en av de bästa biografier jag har läst, just för att den innehåller allt. Roliga anekdoter, spännande fotbollsberättelser – och det där hjärtskärande som ibland är livet. 

0 reaktioner till “Tematrio: Biografier”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s