The stag and hen weekend av Mike Gayle

 

 
Jag har gillat Mike Gayle sedan jag köpte hans Dinner for two för några pund på Tesco i Brixton 2002 – kvaliteten på hans böcker varierar, men i stort så tycker jag att han är bra. En trevlig kontrast till alla brittiska chicklit-författare som är så många att jag inte kan hålla reda på hälften. 
 
Denna kom tydligen ut 2012 – jag har missat den helt och hållet, men har väl haft dålig koll sedan jag flyttade hem till Sverige. Som ni ser är det en bok man läser från två håll, vilken man börjar med är fritt att välja (dock kommer svensexan först i e-boken, så jag började med den för enkelhetens skull) – som ni förstår handlar det om en svensexa och en möhippa. I brittisk tradition nöjer man sig inte med ett endagsparty, nej, helst ska det resas bort minst en natt, gärna två. 
 
Det handlar om Phil och Helen, några och trettio och med bröllopet någon vecka bort. Phil och hans grabbgäng ska resa till Amsterdam, Helen och hennes tjejgäng (samt Phils lillasyster Caitlin) ska åka till Peak District och gå på spa. Klichéerna flödar! Vilket de även gör väl på resan. Det som kan gå fel går fel, helt osannolika sammanträffanden uppstår och jag vill mörda somliga av huvudpersonerna eftersom de är dumma i huvudet. 
 
Så nej. Detta är ingen bra bok. Inte åt något håll. Men skulle du vilja prova själv så finns den att köpa här eller här

En tanke på “The stag and hen weekend av Mike Gayle”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s