De sju som såg av Denise Rudberg

 
Sjunde boken om Marianne Jidhoff och den särskilda utredningsgruppen i serien som Rudberg kallar elegant crime – och som jag gillar. Just denna har verkligen kommit i rättan tid med tanke på den rådande samhällsdebatten – lyckat för Rudberg, trots att det förstås är ren tur! 
 
När läkaren Folke Bergman kallas till ett skyddat boende för att hjälpa ett par misshandlade kvinnor har han ingen aning om hur detta kan komma att riva upp hans förflutna, det förflutna han helst inte vill tänka på alls. 
 
En före detta NHL-stjärna hittas död i sin fina villa. Hustrun ligger i sin säng, drogad och misshandlad. Marianne och de andra får höra berättelser om det perfekta äktenskapet, men det visar sig såklart att även här döljer sig hemligheter. 
 
Jag gillar som sagt denna serien, men denna boken tas upp av alldeles för mycket tjat om kost och motion. Marianne har fått reda på att hon behöver gå ner ett par kilo och otroligt mycket tid ägnas åt prat om tryffelnougat hon inte bör äta, vin hon inte bör dricka, och powerwalks. Och joggingturer. Otroligt tröttsamt för det hör inte hemma här. Dessutom blir berättelsen om utredningen, de nya kollegorna i gruppen och så vidare verkligen lidande då slutet blir väldigt abrupt och ”pang bom där föll allt på plats”. 
 
Ändå – läsvärd om man gillar serien, men gå inte in med för höga förväntningar… om du inte gillar att läsa om andras powerwalks. 
 
Boken finns att köpa här eller här

En tanke på “De sju som såg av Denise Rudberg”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s