Vomb av Jessica Schiefauer

 
Jag blev lite full i skratt nu när jag skulle leta upp en bild på Jessica Schiefauer för att illustrera detta inlägg – ja, den är från en novellsamling, men det är ju inte riktigt representativt. Googlade och hittade… min egen bild, från Göteborgs Romanfestival när Schiefauer själv läser ur just denna novellen. Åh, tekniken! 
 
Alltså – Schiefauer läste ur novellen och jag blev genast väldigt nyfiken. Om jag förstod det rätt kommer hennes nästa bok att utspela sig i samma ”värld”, vilket är ännu mer spännande! Vomb handlar om ett par i en framtida utopi, som har blivit godkända för att få en vomb – en sorts konstgjord gravidmage som gör att föräldrarna kan dela på graviditeten och hjälpas åt att bära barnet. Det är bara det att det finns somliga regler som måste följas om det ska gå väl… 
 
Otroligt effektfullt och engagerande – jag ser verkligen fram emot att läsa mer om denna värld. 
 
Novellen finns med i Andra vägar – tio nya utopier som finns att köpa här eller här

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s