Amy and Roger’s epic detour av Morgan Matson

 
Jag läste Sedan du försvann av Morgan Matson förra hösten och nämner denna redan i den texten – men det har, som med så mycket annat, inte blivit av förrän nu. Men det var ännu en härlig upplevelse! 
 
Amy har bott ensam i familjens hus i Orange County under en månad. Hennes pappa har nyligen gått bort i en tragisk olycka, och hennes mamma har fått nytt jobb i Connecticut och flyttat i förväg. Tvillingbrodern Charlie befinner sig på annan ort – men nu är det dags för även Amy att flytta till Connecticut. Det hampar sig såpass väl att en vän till familjens son även han behöver ta sig tvärsöver landet och det blir bestämt att Amy och Roger, som killen heter, ska köra tllsammans. Amys mamma ordnar med en resplan och hotellrum och allt åt dem – men de bestämmer sig ganska snabbt för att ta en helt annan väg genom landet. Det finns en del som de båda behöver ta itu med. 
 
Som Graceland, dit Amy skulle ha åkt med sin pappa och bror under sommaren. Och Roger behöver ta en vända till Kentucky och få reda på om han är tillsammans med sin flickvän längre eller inte. Bland annat. 
 
Det blir en spännande resa, med en hel del flashbacks – och min favorit – spellistor, kvitton, anteckningar, hotellvouchers, servetter, vykort, teckningar… jag älskar sådant, det är underbart! Jag gillar berättelsen också – den har fått viss kritik för att vara förutsägbar eller osannolik, men kom igen, det är en roman! Vissa bitar är fruktansvärt sorgliga, vissa hysteriskt roliga – hela boken är på sätt och vis som en resa och jag älskar det. Riktigt bra! Jag har redan laddat ner lite fler böcker av Matson – förhoppningsvis tar det inte ett år innan jag plockar upp nästa… 
 
Boken finns att köpa här eller här

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s