Under odjurspälsen av Klara Krantz

 
 
Annette tipsade om denna på senaste Bokbubblarträffen –  jag fick för mig att jag behövde läsa Klara Krantz första bok först – denna är bättre. Jag tog med mig den på kafé förra lördagen när jag tröttnade på borrar och hammare i huset och hade en riktigt mysig stund. Alldeles lagom lättsmält YA, tycker jag. 
 
Signe går i nionde klass i Uppsala och är oerhört förtjust i Joel i parallellklassen. Hon är även oerhört osäker efter år av utsatthet i skolan, och känner sig som ett odjur – men ett odjur med en skönhet inom sig. Och det är nog bara Joel som kan förlösa skönheten… eller? Under höstlovet börjar hon chatta med Joel på ICQ och de kommer otroligt bra överens – det är bara det att hon låtsas vara Frida i Karlstad, inte Signe i parallellen. 
 
Genom kompisen Minnas Skunk-dejtande kommer hon i kontakt med Manga-Magnus, som inte uppfyller kompisens krav men Signe och Magnus kommer riktigt bra överens från start. Riktigt bra. Men han är ju inte Joel… 
 
Detta är en sådan här speciell bok där jag verkligen inte gillar huvudpersonen, Signe är inte särskilt snäll, men jag gillar ändå berättelsen. Samtidigt får jag väl vara lite förlåtande – hon vill ju så gärna passa in, och det är faktiskt inte lätt att vara 15 år… 
 
Andra recensioner kritiserar valet av ICQ och Skunk som de sociala medier som används och jag kan hålla med – historien är faktiskt rätt tidlös, åtminstone efter 2000 eller så. Samtidigt har jag fina minnen av ICQ genom åren, i slutet på 90-talet – jag minns mitt nummer (3552113) och de där ljuden glöms väl aldrig bort 😉 
 
 
Läs gärna mer hos Bokkoll, Biblioteksbubbel och Prickiga Paula. Boken finns att köpa här eller här

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s