Det ordnar sig, Lotta; Helt otroligt, Lotta och Liselott, Lottas dotter av Merri Vik

                     

 
 
Nu finns nästan alla Lotta-böckerna ute som e-böcker på Storytel och Nextory – utom den nästa sista, nummer 46, i mitten häruppe. Jag vet inte varför, men kanske är det för att den är rätt kass ur ett modernt perspektiv 😉 Jag har läst den förut, så jag tar med den i detta inlägg för att runda av hela serien. Tänk, ändå, att jag har läst 47 Lotta-böcker i år! De går ju väldigt fort, men ändå! 
 
I Det ordnar sig, Lotta är Lotta och Paul relativt nygifta. Hon har tjänstledigt från Valentins förlag och pluggar engelska medan Paul jobbar på Electrona som ingenjör. Det händer inte så värst mycket här, det firas jul, Lotta bråkar med en kille om en julgran, killen visar sig vara pappans nya assistent och broder Knatt förlovar sig. Tja. De blir inte direkt bättre ju längre serien går framåt… 😉 
 
Helt otroligt, Lotta är alltså den sämsta av dem alla, mycket för att Lotta är ett totalt mähä som bara curlar Paul där hemma. Den avslutar själva serien om Lotta, och på sista sidan avslöjar hon att hon är gravid med deras första barn. 
 
Snabbspolning sisådär sexton år framåt, och en liten bok om Liselott – ja, ni har gissat det – Lottas dotter. Vi får följa henne och hennes storebror Henrik, samt Giggis barn Cessi och Jonas, under en sommar i Rönnvik. Det är ganska underhållande men lite tramsigt. Paul och Lotta har plötsligt fått byta namn till Palle och Mammilotta, till exempel… men det är fint att återse Lottas rara föräldrar som morföräldrar! 
 
And thus concludes the story of Lotta. Om jag skulle läsa om dem? Garanterat, någon gång – de är verkligen underhållande. Men de första trettio är överlägsna – till slut kanske det blev lite tjatigt även för författaren. 
 
Böckerna finns alltså på såväl Nextory och Storytel, men finns även att köpa som e-böcker här och här

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s