Smakebit på söndag, 12 november 2017 – Slaughterhouse-Five av Kurt Vonnegut

 
Jag har 985 böcker på min att-läsa-lista på Goodreads, och har nu tänkt att jag kanske skulle försöka beta av lite grann. Den allra första boken som jag lade till där, åtminstone som fortfarande finns kvar, är Slakthus 5 av Kurt Vonnegut. Och var bättre börja än i början? 
 
Dagens Smakebit består av de första styckena i första kapitlet. 
 
 
 ”All this happened, more or less. The war parts, anyway, are pretty much true. One guy I knew really was shot in Dresden for taking a teapot that wasn’t his. Another guy I knew really did threaten to have his personal enemies killed by hired gunmen after the war. And so on. I’ve changed all their names. 
 
I really did go back to Dresden with Guggenheim money (God love it) in 1967. It looked a lot like Dayton, Ohio, more open spaces than Dayton has. There must be tons of human bone meal in the ground. 
 
I went back there with an old war buddy, Bernard V. O’Hare, and we made friends with a taxi driver, who took u s to the slaughterhouse where we had been locked up at night as prisoners of war. His name was Gerhard Müller. He told us that he was a prisoner of the Americans for a while. We asked him how it was to live under Communism, and he said it was terrible at first, because everybody had to work so hard, and because there wasn’t much shelter or food or clothing. But things were much better now. He had a pleasant little apartment, and his daughter was getting an excellent education. His mother was incinerated in the Dresden fire-storm. So it goes.” 
 
Ur Slaughterhouse-Five av Kurt Vonnegut, Delacorte: 1969 
 
 
Titta gärna in hos Astrid Terese för fler Smakebitar! 
 
 
Idag är jag seg i starten. Dricker kaffe och lyssnar på Lundströms Bokradio från igår. I eftermiddag blir det bokcirkel om Tjänarinnans berättelse och sedan hem till mamma och pappa för att fira Far på hans dag. Strax kommer det upp en hög bilder från veckan som gått! 

0 reaktioner till “Smakebit på söndag, 12 november 2017 – Slaughterhouse-Five av Kurt Vonnegut”

  1. Min TBR-lista på Goodreads är gigantisk och jjag kommer nog aldrig hinna läsa alla böcker på den listan. Detta är en bok jag ofta hört refereras till i tv-serier, filmer och böcker utan att egentligen ha någon aning om vad den handlar om. Tack för smakebiten!

    Gilla

  2. Min TBR-lista på Goodreads är gigantisk och jjag kommer nog aldrig hinna läsa alla böcker på den listan. Detta är en bok jag ofta hört refereras till i tv-serier, filmer och böcker utan att egentligen ha någon aning om vad den handlar om. Tack för smakebiten!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s