Smakebit på söndag, 5 november 2017 – Återstoden av dagen av Kazuo Ishiguro

 

Sov inte en blund inatt, så dagen har gått i ett mycket stillsamt tecken. Jag har läst, böcker och sociala media. Plockat hemma, tog en kort promenad, druckit kaffe. Men nu har jag ryckt upp mig, duschat och fått maten på spisen för min middagsgäst kommer om tjugo minuter ungefär. 

 
Veckans Smakebit kommer ur Återstoden av dagen av årets nobelpristagare, Kazuo Ishiguro. Jag har tänkt läsa den förut, när de cirklade den i Lundströms bokradio och även innan det någon gång då den står i hyllan hos mamma och pappa. Men det har inte blivit av. Nu är jag dock igång och Smakebiten kommer från sidorna 65 och 66 i e-boken. 
 
 
 

”Främmande sängar har sällan bekommit mig väl, och efter bara en kort stunds orolig slummer vaknade jag för någon timme sedan. Då var det fortfarande mörkt, och eftersom jag visste att jag hade en hel dags bilkörning framför mig gjorde jag ett försök att återgå till sömnen.

 
Detta visade sig vara meningslöst, och när jag till sist bestämde mig för att stiga upp var det fortfarande så mörkt att jag blev tvungen att tända det elektriska ljuset för att kunna raka mig över handfatet i hörnet. Men när jag var färdig släckte jag igen och kunde se det första dagsljuset runt kanterna på gardinerna.” 
 
Ur Återstoden av dagen av Kazuo Ishiguro, Wahlström & Widstrand: 1990
 
 
 
 
 
 
 
Det blev ju riktigt passande, även om jag inte skulle köra bil och anledningen till att jag inte kunde sova inte var en främmande säng, utan gap och skrik på gården följt av underliga kramper och sendrag i benen och fötterna. Mycket udda, men jag lär sova gott inatt! 
 
Titta gärna in hos Astrid Terese för fler Smakebitar! 
 
 

0 reaktioner till “Smakebit på söndag, 5 november 2017 – Återstoden av dagen av Kazuo Ishiguro”

  1. Jeg har fått hjem to av Kazuo Ishiguros bøker. Denne som du leser og En kjempe begravd. Jeg har nettopp fått dem, så jeg har ikke lest dem enda. Men jeg gleder meg!
    Ha en riktig fin søndagskveld!

    Gilla

  2. Har tänkt försöka att läsa något av denna författare jag också, trots att jag har en föreställning om att det är för "fin" litteratur för mig.

    Om jag sovit dåligt en natt brukar jag alltid trösta mig med att man brukar sova bättre natten därpå 🙂

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s