The upside of unrequited av Becky Albertalli

Molly har varit förälskad tjugosex gånger, men hon har aldrig haft en pojkvän eller kysst någon. Hon är livrädd för att bli bortstött, och därför är hon försiktig. Tvillingsystern Cassie uppmanar henne hela tiden att släppa sargen och köra på, men det är lättare sagt än gjort. Men när Cassie får en ny flickvän med en tjusig hipsterkille i släptåg förändras det mesta. Kanske kan Molly bli förälskad i Will, och på det viset få tillbaka sin tvillingsyster som glider längre och längre ifrån henne?
 
Men så dyker Reid upp. Son till paret som äger den lilla butiken där Molly sommarjobbar. Han älskar Tolkien och Game of Thrones och en massa annat nördigt. Först tycker Molly mest att de är vänner, men det är något oemotståndligt med honom ändå… 
 
Det låter förutsägbart, jag vet. Men det är inte riktigt det, ändå – boken behåller mitt intresse hela vägen och jag sträckläste den praktiskt taget. Älskade Albertallis förra, Simon and the Homo Sapien Agenda, så förhoppningarna var stora och jag blev inte besviken. 
 
Något som jag älskar är hur en väldigt brokig familj skildras som alldeles vanlig. Det görs ingen större grej av att Molly och Cassie har två mammor, en som bar dem för sjutton år sedan och en som födde lillebror Xavier två år tidigare. En är dessutom vit, och en svart. Inte heller är det någon stor grej att Cassie är gay. Nog för att det dyker upp en fördomsfull moster vid ett tillfälle, men det läggs ändå inte fram som något att lägga för mycket fokus på – läsaren får reda på hur familjen ser ut genom att Molly, som berättar i första person, berättar att hennes mammor kallar ett visst ansiktsuttryck The Molly Face. 
 
Riktigt, riktigt lysande ungdomsbok – med en ganska kroppspositiv vinkel. Heja! 
 
(Boken utspelar sig i Maryland och omkring Washington DC, platser jag gärna besöker i framtiden och därför kryssar jag ”Utspelar sig på en plats du skulle vilja besöka (men aldrig varit på) i Sommarbingo 2017!) 
 
 
 
Boken finns att köpa här eller här – jag hoppas att den kommer på svenska snart! 

2 reaktioner till “The upside of unrequited av Becky Albertalli”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s