Love you dead av Peter James

Jag köpte denna som Kindle-edition någon gång i vintras men har gått och hållit på den, eftersom jag inte vill att det ska ta slut… jag har ju läst hela serien hittills på mindre än ett år, och då blir en ju bortskämd med att alltid ha fler som väntar. Nu såg jag dock att nästa kom ut i England i slutet av maj, och då kändes det okej att sätta igång med denna – tolfte boken om min deckarfavorit Roy Grace. 
 
Den har fått högst betyg på Goodreads av alla hittills – förutom den allra nyaste, Need you dead, som faktiskt ligger på 4.45 – riktigt högt för en deckare! Denna har 4.33, vilket också är riktigt högt. Och välförtjänt, även om jag själv ”bara” satte en fyra. Så glad jag är att jag började läsa dessa! 
 
Detta är en deckare där vi som läsare hela tiden vet vem som är skyldig och hur allting går till. Trots det är det inte mindre spännande. Det är skickligt tycker jag – för det är intressant att vara lite insatt i mördarens tankar och modus operandi och inte bara få gissa själv. Och allt serveras ju inte på en tallrik heller… 
 
Vi följer Jodie – en ”svart änka” som var en ful ankunge som barn och nu mördar äkta makar på löpande band. Men hon använder sig inte av några särskilt traditionella metoder – det är hennes intresse för giftiga reptiler och andra djur som hjälper henne på traven. 
 
Grace och kollegorna vet inte vilket håll de ska vända sig åt, förstås – men det blir otroligt bra och väl sammansatt. Dessutom kommer fler utvecklingar i den där bi-historian som jag inte vill spoila men som är så himla intressant. 
 
Jag älskar denna serie och önskar att jag kunde få fler, nu, genast…! 
 
 
 
 
Boken finns att köpa här eller här – jag hittar inga recensioner ännu, men gissar att vi får en svensk översättning inom någorlunda kort – watch this space! 

En tanke på “Love you dead av Peter James”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s