Mannen mellan väggarna av Emma Ångström

 

 
Detta är månadens bok hos Bokbubblarna och ikväll träffas vi för att prata om den. Det ska bli intressant att höra vad de andra tycker – även om jag ju redan vet lite grann, tack vare diverse sociala media och kontakter 😉
 
Jag har haft den i min läslista på Nextory sedan den kom, tror jag – det var uppenbarligen något som lockade med den, men inte tillräckligt för att jag skulle välja den. Men när boken nu blev vald och jag läste lite olika omdömen som indikerar att den är riktigt läskig och kryper under huden så blev jag ju lite sugen ändå. 
 
Men nej. Jag tyckte inte att den var läskig. Eller under-huden-krypande. Mest märklig, och inte nödvändigtvis på ett bra sätt. Det känns lite som en barnbok, den är så otroligt enkel i form och språk, men somliga av händelserna kan ju omöjligt vara menade för barn – och den är utgiven på ”riktiga” Piratförlaget. Jag förstår faktiskt inte riktigt. 
 
Nåväl. Vanja och hennes döttrar, däribland Alva som är en sorts huvudperson, nyss separerade från pappan och flyttade från Ludvika, skapar ett nytt hem i ett hus på Tegnérgatan i Stockholm. Strax därefter sker ett underligt brott i huset – en kvinna försvinner spårlöst från sin lägenhet och hittas sedan död i hallen av maken. Fler och fler underliga saker händer och till slut får allt sin förklaring. Och jag vet inte om jag tycker att det är så roligt att hela upplösningen de facto avslutas redan i titeln? 
 
Men – jag sträckläste den praktiskt taget för jag var ju tvungen att få reda på vad det var som någon refererat till som ”bestialiskt” i slutet… och bestämde mig sedan för att den personen behöver en ny ordlista 😉 
 

0 reaktioner till “Mannen mellan väggarna av Emma Ångström”

  1. Jag köpte denna då när det syntes på var och varannan bokblogg, men jag har ju inte läst den än. Tycker ofta att böcker inte är hälften så läskiga som "andra" tycker, förmodligen är man väl avtrubbad 😉 Och det där med ordval alltså, många borde lära sig vad ord egentligen betyder, som "livsfarlig", "katastrof" och nu tydligen "bestialisk" också 🙂

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s