Tragedi på en lantkyrkogård av Maria Lang

Åh, jag är ju så förtjust i de äldre deckarna – Trenter, Christie, Sjöwall-Wahlöö och framför allt kanske just Maria Lang. Det var kul att upptäcka att jag faktiskt inte hade läst alla sex som Norstedts gav ut för några år sedan som e-böcker – och nu när jag har lyckats återuppliva mitt bibliotekskonto ska jag försöka ta mig igenom allt som finns att tillgå – tyvärr många färre titlar än man kunde ha hoppats på! Men Tragedi på en lantkyrkogård finns på både Storytel och Nextory, för er som pysslar med sånt 😉 
 
För en gångs skull lyckades jag gissa rätt på mördaren tidigt i berättelsen – men det vet jag ju aldrig förrän vi faktiskt landat i slutet. Oftast läser jag bara på och för det mesta blir jag någorlunda förvånad (och ibland bara irriterad efter som mördaren inte introduceras förrän alldeles i slutet). Men nu kopplade jag ihop ett och annat och det finns ju någon viss triumf i det… 
 
I denna boken ska Puck och Eje fira jul hos Pucks farbror, kyrkoherde Tord Ekstedt. Julefriden är fullständig, särskilt som dottern Lotta fått en kattunge i present – men när grannfrun Barbara Sandell kommer i festklänning och berättar att hennes man Arne är försvunnen sätter intrigerna igång. När Puck strax därefter, i jakt på kattungen, hittar honom ihjälslagen i hans egen butik sätts allting på sin spets. 
 
Naturligtvis kommer vår vän Christer Wijk hastande för att få rätsida på mordet… 
 
Jag älskar detta, som sagt. Det finns Langdeckare som är betydligt mer engagerande och spännande, men plockar jag upp en sådan här bok vill jag veta på ett ungefär vad jag får. Och jag får vad jag vill ha! Mycket bra och som alltid puttrigt spännande och med lite intressanta slängar kring relationer och känslor. 
 
 
Boken finns att köpa här eller här

En tanke på “Tragedi på en lantkyrkogård av Maria Lang”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s