Den som törstar av Kristina Appelqvist

Åh, vad jag gillar Kristina Appelqvist! Det har jag pratat om förut, jag vet – men det där med akademisk miljö och mord, det är mycket lockande. Och så även här.
 
När rektorn för Västgötauniversitetet, Emma Lundgren, befinner sig på en resa i Rom får hon dödsbud – en av professorerna på universitetet, Vidar Malmberg, har dött hastigt i en hjärtattack i hemmet. Då han var en stor livsnjutare finns det ingen anledning att tro att det är något annat än hans stora passion för mat och alkohol som orsakat dödsfallet. 
 
Vidar var med i en sångkör, som blir ombedda att sjunga på begravningen. Även Angela Hansson, den internationellt berömda operasångerskan från Skövde, kommer för att framföra ett nummer under ceremonin. Men på morgonen då begravningen ska äga rum på en stiftsgård ute på landet där kören och familjen övernattat hittar Emma Angela död – liggande ovanpå Vidar i hans kista, som öppnats av en slump då hans älskarinna bett att få ta ett sista farväl i enskildhet… 
 
Filip, som Emma inlett en trevande relation med, blir polisen som sköter utredningen. Alla som sov över på gården är misstänkta, inklusive Emma själv, och deras relation blir pressad av detta. 
 
Att de två dödsfallen är sammankopplade råder det ingen tvekan om, men hur? Angela bodde i Rom, Emma gjorde ett intressant fynd där – kan det ha något med Vidars forskning i romersk mytologi att göra? 
 
Ja, ni hör ju! Det händer mycket men det är ändå lätt att hänga med i svängarna. Trevligt, intressant och lagom spännande. Jag gillar skarpt! 
 
 

 
 
Läs även Mysteriernas recension! Boken finns att köpa här eller här

En tanke på “Den som törstar av Kristina Appelqvist”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s