Himlen är alltid högre av Jonas Moström

 
Jonas Moström är ännu ett namn som figurerar lite här och var och som jag har haft på radarn ett tag, men som jag först nu har kommit mig för att försöka mig på. Och det var ju trevligt! 
 
Nathalie Svensson arbetar som överläkare på psyket på Uppsalas sjukhus. Hon har nyss separerat från sin man Håkan, och de ligger i vårdnadstvist om barnen – men nu har de dem varannan vecka och Nathalie har just flyttat in i ett hus utanför stan. Men hon har en hemlighet som få känner till – en liten lägenhet i Stockholm där hon spenderar veckosluten med att gå ut på krogen och ha varierande korta relationer med olika män. En av dessa män är Dramatenskådisen Rickard Ekengård. 
 
En natt på småtimmarna när hon är på väg hem efter en utekväll får hon ett sms av just Ekengård. Han ber henne träffa honom vid Karlaplan och hon tar sig dit – bara för att se honom bli skjuten i ryggen och nerslängd i fontänen. En chockerande händelse i sig, men desto mer för Nathalie, vars tidigare partner Adam mördades på nästan exakt samma sätt vid en fontän utanför Centralstationen i Uppsala tio år tidigare, medan han höll på att arbeta på ett stort och kontroversiella journalistiskt uppdrag. 
 
Nathalies gode vän Frank blir ansvarig för utredningen, men verkar ovillig att se kopplingarna som är så (över)tydliga, så Nathalie börjar forska i historien själv. Är det hon som är kopplingen, rakt av, eller finns det något i det förflutna som har orsakat detta? 
 
Parallellt med mordgåtan tampas Nathalie med privatlivet. Hennes överklassföräldrar har sina egna problem, systern bor i Sundsvall och arbetar som sjuksköterska, kompisen Charlotte som tidigare var gift med Frank beter sig underligt och ja, det är en soppa helt enkelt. 
 
Och det är spännande! Om än lite tunt. Jag känner inte så mycket för karaktärerna trots att det är rafflande, jag är mest nyfiken på vad sambandet är. Jag läser gärna vidare i serien dock, det är tillräckligt bra för att fånga mitt intresse. Något som förresten störde mig är att Nathalie ska komma från en överklassfamilj med gods i Sörmland – men då heter man väl inte Nathalie? Det känns lite ogenomtänkt – men är förstås en petitess. 
 
 
 
Boken finns att hitta här och här.  

En tanke på “Himlen är alltid högre av Jonas Moström”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s