2016: 346 – Döden kan vänta av Peter James

                                 

 

Gavin Daly är fyra år 1922, när fyra män ur det irländska maffiagänget The White Hand Gang skjuter ihjäl hans mor och för bort hans far från lägenheten i Brooklyn. När Gavin och hans storasyster en kort period därefter ska resa till England med en atlantångare tillsammans med sin faster kommer en okänd springpojke fram till honom med faderns fickur och en lapp med en massa siffror på. Gavin svär att han en dag ska återvända för att ta reda på vad som hänt med fadern.

Med åren blir han en beryktad och framgångsrik antikvitetshandlare, men vid 95 års ålder har han ännu inte lyckats tyda sifferkombinationen. När hans 98-åriga storasyster blir rånmördad i sitt hem i Brighton blir fickuret stulet och Gavin och hans råskinn till son tar upp jakten på förövarna. Men det gör även Roy Grace och hans kollegor, med lite annorlunda metoder… 

Åh, det är så spännande, och något så ovanligt som en lyckad historisk insprängning som får mig att vilja läsa på massor om gängkulturen i New York i början på förra seklet. Och parallellt med brottet och jakten på mördarna pågår polisernas privatliv – något förskräckligt händer Glenn Branson, för att inte tala om vad som pågår i Roy Graces eget grannhus… och i München. 

Det är så välskräddat i berättandet, jag är helt såld på denna serien och detta är nummer nio i serien. Tur att det fortfarande finns några stycken kvar – snart måste jag få reda på vad det är som pågår med ni-vet-vem, hen på S… 

2 reaktioner till “2016: 346 – Döden kan vänta av Peter James”

  1. Jag har precis tagit mig igenom tredje delen, efter att ha följt säkra källors råd när jag ville ge upp serien efter en bok. Nu blir det definitivt inte fler böcker om Roy Grace, jag klarar bara inte av dem 🙂

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s