2016: 343 – Glasverandan av Ann Cleeves

   

 
 

Åh, Vera. Vilken tur att jag upptäckte henne.

 
Detta är den femte boken i serien och den tredje som har översatts till svenska.
 
När Veras semihippie till granne, Joanna, försvinner spårlöst söker hennes man upp Vera. Det visar sig ganska snabbt att hon bara åkt iväg till någon sorts skrivarskola / retreat i det relativa närområdet, men snart hittas en annan kursdeltagare mördad på glasverandan i huset där de befinner sig. Först verkar Joanna vara skyldig då hon påträffats nära fyndplatsen med en kniv, men det visar sig snart vara fel kniv… Blickarna vänds mot en kvinna som dels knaprar en hel del piller och dels råkar ha ett lämpligt tillhygge i sin ägo, men det är något som inte riktigt stämmer ändå. 
 
Vera och Joe nystar vidare och upptäcker en hel del intressanta personer och händelser i offrets bakgrund. Ibland är ingenting som man trott. 
 
Jag älskar dessa böcker och jag älskar ju särskilt miljön – ett gammalt hus fullt med böcker och författare och en hel del akademiska miljöer också. Lagom spännande med en skön dos humor, precis som det ska vara. Mycket trevligt och lagom mysigt! 
 
Och kolla omslagen! Himla snygga, båda två. Jag gillar nog det brittiska något mer ändå men ja, båda är väldigt fina. 

5 reaktioner till “2016: 343 – Glasverandan av Ann Cleeves”

  1. Jag har ju läst hennes böcker i Shetlandskvartetten (den femte ska jag läsa i år) men böckerna om Vera har jag bara funderat på att ge mig på. Såg första avsnittet i serien på TV, men blev inte helt övertygad. Kanske borde ge henne ännu en chans.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s