2016: 304 – Död mans grepp av Peter James

 
På grund av ett antal saker inträffar en trafikolycka i Brighton, där en ung amerikansk student på cykel dödas. Änkan Carly som kör en personbil som hamnar i olyckan är visserligen inte skyldig till hans död, men tas ändå in av polisen då hon blåser rött i alkotestet efter att ha tagit ett glas för många på en katastrofal date kvällen innan. Hon är fortfarande i svår chock när hon får en nyhet som ställer hennes liv upp och ner. 
 
Studentens föräldrar är nämligen prominenta medlemmar av den amerikanska maffian i New York, och de kommer inte att vila förrän alla som kan ha varit orsaken till deras sons död också är döda. Och de har kontakter, och kan anlita Tooth – en yrkesmördare som oftast lever ett stillsamt liv med sin kollega, hunden – men när han blir anlitad för att ”ta hand om någon” gör han det med besked. 
 
Och beskedet Carly får är att de andra förarna som var inblandade har hittats torterade och mördade. Roy Grace och hans kollegor har alltså all anledning att tro att hon är näst på tur. Hon vägrar dock att flytta ifrån Brighton och göra sig trygg – hon vill istället flyga till New York, East Hampton, och resonera med studentens föräldrar. 
 
Det skulle hon aldrig ha gjort. Och medan hon är borta försvinner hennes tolvårige son spårlöst… 
 
Ja, ni fattar. Peter James har gjort det igen – han håller mig i ett järngrepp. Det är så jäkla spännande. Även denna gången får vi hänga med på återblickar på hans liv med Sandy, vi får veta ännu lite mer om henne, och även om Roys liv med Cleo och kollegorna, förstås. Glenn Branson är  mer tröttsam än någonsin, men det finns väl en anledning till det, får vi tro. Jag undrar så om det kan vara han som är pressläckan… vi får se. Det lär väl inte ta så lång tid innan jag plockar upp bok nummer åtta, eller vad tror ni? 

En tanke på “2016: 304 – Död mans grepp av Peter James”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s