2016: 300 – Till min dotter av Malin Wollin

 

 
Jag har följt Malin Wollin sedan hon började blogga för många herrans år sedan. Jag håller kanske inte med henne om precis allt hon brinner för, men jag tycker att hon är en vettig person med vass penna och fantastiskt kul humor. 
 
Till min dotter är hennes första roman. Och den är så jäkla bra. Jag skrattade högt flera gånger under lyssningen (mycket väl utförd av Mirja Turestedt) och det hör inte till vanligheterna. 
 
Linda Skugge skrev en fantastisk recension i Aftonbladet, och för en gångs skull pekar jag er ditåt istället för att försöka få ihop en sammanfattande text själv. Det är för svårt, den är för bra, jag kan inte göra den rättvisa. 
 
Jag skrev av ett par citat som genast hamnade på Instagram när jag kände mig särskilt inspirerad en morgon, och dem kan jag ju faktiskt återge: 
 
”På en fest som är en myrstack av esteter är jag samhällsprogrammet” och ”Hennes bröst är som svalor som häckar. Mina är pelikaner som häckar.” – det sistnämnda hörde jag när jag gick över parkeringen vid jobbet och fick nästan stanna för jag skrattade så. 
 
Malin får ta mycket skit, eftersom hon är en kvinna som vågar öppna munnen, och det är så oförtjänt för hon är så himla, himla bra. Läs Till min dotter, bara gör’t. 

2 reaktioner till “2016: 300 – Till min dotter av Malin Wollin”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s