Veckoutmaningen: Favorittanter!

 
Veckans tema på Kulturkollo är tanter! Och jag förstår genom att läsa deras egna inlägg att det inte är ett positivt ord för alla inblandade. Carolina är ingen tant, och inte Lotta heller, men Fanny är mer inne på att reclaima tanten. 
 
Själv är jag en stolt tant på 34 bast – som ni ser ovan på mitt fina halsband från Mind the Book, som jag bar igår av en slump – det matchade ju toppen (från Flash, tantaffär?) som jag sedan tvingades ta av mig för att ta på mig pikétröjan (inte så tantaktigt). Jag prenumerar på Allers (och köper andra korsordstidningar), bär gärna hatt och har koftor i ungefär alla upptänkliga kulörer inklusive leopardmönster. Ibland är jag mest indietantibland mer åt det fullfjädrade kulturtantshållet (observera att jag själv inte är med på den bilden, men den är så oerhört representativ). 
 
Men veckans utmaning handlar inte om vad jag är för sorts tant, utan såhär skriver Viktoria
 
Överallt finns det griniga och glada tanter och nu är frågan vem eller vilka som är din/dina favorit(er)?
 
Så jag läste frågan och fick genast två namn i huvudet – Vera Stanhope och Ruth Galloway. Sedan upptäckte jag att det var just dessa två som Viktoria själv skrivit om, så det var jag inte ensam om! Därför ska jag inte fastna i dem, utan ger er några andra favoriter. 
 
 

Naturligtvis kommer Hyacinth Bucket Bouquet högt på min lista. Jag ä l s k a r Skenet bedrar. Har ett par säsonger på DVD och har väl sett de allra flesta minst ett par gånger. Tyvärr var Young Hyacinth något av en besvikelse, men ja. Snygga kläder och bra musik! 

 
 

Det är bara några veckor sedan jag skrev om Danmarks Drottning Margrethe i en annan Veckoutmaning, men hon är naturligtvis också med på min topplista. Underbar! 

 
 
Babette och Miss Patty i Gilmore Girls är underbara tanter. De får dessutom lov att både ta plats, ha karlaffärer och få respekt. 
 
ETA: Hittade denna filmen på Facebook idag, fredag! 

 
 
Och Sophia i Pantertanter såklart! Nog för att hon är både elak och annat men rolig är hon. En skojig sak – Estelle Getty som spelar Sophia var yngre än Bea Arthur som spelar Dorothy (dotter till Sophia). 
 

0 reaktioner till “Veckoutmaningen: Favorittanter!”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s