2016: 276 – The Crow Trap av Ann Cleeves

Vera, min Vera! 

Detta är första boken om Vera Stanhope – av någon anledning startade utgivningen i Sverige på bok tre, Dolda djup – men sedan jag läst den och nästa och insett att jag och Vera kommer att hålla ihop ett tag ville jag gärna läsa de första två också. Sagt och gjort – one down, one to go! 

Men jag blev lite orolig för när 100 sidor hade gått i e-boken hade Vera fortfarande inte dykt upp! Men hon kom. Med besked. All was well. 

Tre kvinnor som inte tidigare känner varann samlas i Baikie’s Cottage på ödsliga landbygden i Northumberland för att arbeta med en miljöutvärdering inför en eventuell byggnation, eller vad man ska säga, av ett stenbrott. 

Rachael är arbetsledare, och ser uppdraget som ett sätt att återvinna sitt självförtroende efter att ha blivit sviken dubbelt upp av sin chef, som även är ansvarig för detta projekt. Botanisten Anne längtar efter något helt annat. Hon är gift med en homosexuell man, är en del av societeten, bor i ett gammalt priorskloster och sköter sin trädgård på dagarna… men så roligt har hon inte. Och Grace, däggdjursexperten. Tystlåten, tillbakadragen, men med egna hemligheter i bagaget. 

När Rachael anländer till stugan går hon för att träffa sin goda vän Bella, som bor i ett gårdshus i närheten. Hon finner henne hängd i ladan och kan inte acceptera att det kan vara ett självmord. Men det är först när nästa dödsfall inträffas som Vera kopplas in. Där kommer hon stövlande, barbent i solkig klänning och sandaler och korkar upp whiskyn. Jojomen. Very Vera. Joe och de andra är också med förstås, men Vera stjäl definitivt hela showen i denna boken. 

Det är psykologiskt, det är spännande från första stund till sista sidan. Fantastiskt! Jag är så glad att Vera numera finns i mitt liv. 

2 reaktioner till “2016: 276 – The Crow Trap av Ann Cleeves”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s