Temaläsning 2016: Juni – sammanfattning!

 
Dags att sammanfatta Temaläsning 2016 för juni, där temat var hyllvärmare
 
Jag hade tänkt hinna med en massa klassiker och grejer, men det har jag helt enkelt inte gjort. Det har kommit för mycket nytt, jag har haft en del recensionsex att sätta tänderna i, och ja – det blev inte så många som jag hade tänkt helt enkelt. Men jag har gått igenom månaden nu och några stycken fick jag ihop i alla fall 🙂 
 
Stolthet och fördom av Jane Austen är visserligen min mesta och största hyllvärmare någonsin, eftersom jag har haft den på hyllan sedan jag gick ut åttan utan att läsa den. Nu är det äntligen gjort, medelst ljudbok visserligen, och det känns naturligtvis väldigt bra. Och jag gillade den skarpt! 
 
Väninnan – rapport från Rosenbad av Eva Franchell har inte värmt min hylla så oerhört länge, men i ett par år åtminstone. Även denna slank ner tack vare ljudboksmediumet. 
 
Millie Birds om döda saker av Brooke Davis har bara funnits på min hylla sedan i julas, men den har verkligen legat där och varit varm – för jag trodde att jag skulle älska den. Nu gjorde jag inte det, och därför tog det oerhört lång tid att läsa den – så den räknas. 
 
Fröken Julie av August Strindberg fick jag på köpet när jag läste She’s wild again tonight, men jag har tänkt läsa den sedan pluggtiden så det passade ju utmärkt. Och den får således också räknas. 
 
Och This Charming Man av Marian Keyes har också stått på hyllan sedan åtminstone 2008 eller så utan att lyckas ta plats i mina händer. Det blev ljudbok med denna också, och jag upptäckte i efterhand att det faktiskt var en förkortad version jag lyssnade på. Men det passade bra. Jag kan verkligen inte förstå hur den ”riktiga” boken är tre gånger så lång som denna, som kändes alldeles lagom som den var. 
 
Temat för juli är historiska böcker och jag har medvetet sparat några av mina faktiska hyllvärmare som passar in i den kategorin eftersom jag har svårt att komma på nya som jag verkligen vill läsa – men det får ni läsa mer om inom kort! 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s