2016: 168 – Prio ett av Emelie Schepp

Det hör inte till vanligheterna att jag läser tre böcker av samma författare under en enda månad – och absolut inte ur samma genre – och definitivt inte ur samma serie! Men nu har jag gjort det och det är för att jag är hopplöst förälskad i Emelie Schepps böcker. Läs gärna om Märkta för livet och Vita spår också. 
 
Detta är alltså tredje boken om åklagare Jana Berzelius i Norrköping. Och jag måste bara säga på en gång – vilket driv det är i boken! Både handling och språk har en fantastisk energi och det är mycket begåvat utfört. 
 
Vi följer ambulansförarna Philip och Sandra som blir först på plats vid det första mordet. En kvinna har blivit mycket svårt sargad och polisen undrar om det kan vara ett enstaka vansinnesdåd. De inser dock snabbt att de har med en seriemördare att göra, då fler personer hittas, alla stympade på ohyggliga vis. 
 
Det är massor av red herrings, massor av cliffhangers, korta kapitel och som sagt, ett makalöst driv. Jag fick slåss med mig själv varje gång det var dags att lägga ner hörlurarna  och det tog inte många lyssningar innan jag var klar. Boken kom på måndagen, på onsdagen var jag färdiglyssnad. 
 
Ja, det är så bra. Hur ska jag nu orka vänta på nästa? Det är ju precis av denna anledningen som jag sitter på böcker – jag vill inte behöva vänta. Men jag ska ge mig till tåls och jag är helt säker på att jag inte blir besviken. 

En tanke på “2016: 168 – Prio ett av Emelie Schepp”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s