2016: 155 – Mördaren ljuger inte ensam av Maria Lang

Jag tycker att jag har sådan otur vad gäller att hugga gamla deckare på loppis – tycker alltid att folk pratar om hur de hittar högvis, men de brukar inte jag göra. Men i lördags när pappa och jag åkte till Väjern hittade jag minsann både en Trenter och en Maria Lang – och inte vilken som helst, utan den allra första! 
 
Puck, fortfarande Ekstedt och ogift, blir bjuden till en akademikerkollegas sommarnöje på en ö i Bergslagen, tillsammans med ett antal andra gäster – det ska umgås, badas, seglas och ätas gott. Den där stilige Einar Bure är också där… såklart. 
 
Det är härligt och idylliskt på alla vis, tills Puck hittar en av de andra gästerna under en gran, stryp av sin egen halsduk. Einar kallar dit sin gamle vän Christer Wijk, och det visar sig snart att alla gästerna är sammanbundna genom olika kärleksförhållanden och andra relationer. 
 
Och det är en utmärkt pusseldeckare, förstås – med en twist som man kanske inte skulle ha förväntat sig ur en bok från slutet av 40-talet. Jag gillade den skarpt och sträckläste, som vanligt med Lang. 

3 reaktioner till “2016: 155 – Mördaren ljuger inte ensam av Maria Lang”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s