2016: 146 – Vita spår av Emelie Schepp

Märkta för livet fick åklagare Jana Berzelius reda på sanningen om sitt fruktansvärda, blodiga förflutna. Nu är det dags för del två i serien om henne. Författaren kallar den för en fristående fortsättning, men jag är nog glad att jag läste dem i ordning. Det är ganska viktigt att ha lite ordning på varför Jana är som hon är, tycker jag. 
 
Ett X2000-tåg står stilla på Norrköpings centralstation efter att en ung kvinna hittats död på en toalett. Hennes reskamrat som larmade är spårlöst försvunnen. Vilka är kvinnorna? Och vad gör de överhuvudtaget i Sverige? Obduktionen visar att åtminstone den döda kvinnan har dött av en överdos – av heroin som hon hade i magen. Det är därför rimligt att tro att kvinnorna har utnyttjats som drogmulor. 
 
När poliserna Henrik Levin och Mia Bolander får upp ett spår i utredningen inser Jana att det leder till någon i hennes närhet – någon hon inte får förknippas med, och någon hon helst vill glömma. För att skydda sin hemlighet måste hon hitta den misstänkte innan polisen gör det… 
 
Ja, det är precis lika rappt, snabbt, spännande och vasst som i första boken. Otroligt spännande! Jag valde att läsa denna ”på papper” till skillnad från Märkta för livet och det var nog bra, för det är svårt att riktigt hänga med i en ljudbok när det går såhär snabbt hela tiden. Och det är så förskräckligt. Beskrivningen av drogsmugglingen är helt grotesk, även för mig som inte anser mig vara så känslig för sådant. 
 
Ser nu, naturligtvis, ännu mer fram emot Prio ett – som kommer… håll i er… imorgon
 

En tanke på “2016: 146 – Vita spår av Emelie Schepp”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s