2016: 137 – ”Vart ska du gå?” ”Ut.” av Kerstin Thorvall

Som jag skrev i söndags så inser jag att jag har läst den här boken när jag var alldeles för liten för att förstå någonting. Och inte bara denna, jag minns att jag har läst om både hasch och sniffning och verkligen inte förstått vad det var 😉 men jag tror inte att jag tog någon skada av det heller. Det var ju knappast förskönande berättelser. 
 
Denna kom ut 1969 och det märks! Allting är sååå sextio-sjuttiotal. Kläder, Kafé Marx och politiskt engagerade kvinnor. Det är ganska härligt! Att coola killen heter Svenne, liksom, och tjejerna Doris och Lena… ja, det är charmigt. 
 
Kjelle, huvudpersonen, är i en ”svår” ålder. Fjorton, snart femton. Alla vuxna tycker att han är omöjlig, och mamma är orolig – han sover kanske inte tillräckligt? Eller knarkar han, månne? 
 
Det händer egentligen inte så mycket – det är tonårsliv och de konflikter detta medför – men det är ganska mysig läsning, trots konflikterna. Inga konstigheter – en enkel ungdomsbok som uppenbarligen håller än! 

0 reaktioner till “2016: 137 – ”Vart ska du gå?” ”Ut.” av Kerstin Thorvall”

  1. Jag måste nästan läsa den här! 🙂 Gillade verkligen Det mest förbjudna och hela Signe-serien. Men den här har jag inte läst..

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s